INCREDIBIL | Un „blat” ca pe vremea lui Cămătaru și Dudu Georgescu. Un meci din județ s-a terminat 14-12 pentru ca un jucător să iasă golgheterul campionatului

INCREDIBIL | Un
  • Un meci din Liga a IV-a Elite (Liga 4) din județul Satu Mare s-a încheiat cu un scor greu de imaginat, tocmai pentru că un jucător avea nevoie de 10 goluri ca să devină golgheter.
  • Echipele Cetate Ardud (locul 9 din 13) și Luceafărul Decebal (locul 3) ar putea fi excluse din primul campionat județean sătmărean.


Fotbalul amator românesc se zbate încă între glumă și ilegalitate. Un exemplu elocvent îl reprezintă partida dintre Cetate Ardud și Luceafărul Decebal, din Liga a IV-a Elite a fotbalului județean Satu Mare. În ultima etapă, cele două echipe au înregistrat un scor greu de întâlnit în fotbal. S-a terminat 14-12 pentru gazde (6-5 la pauză), iar Lihet, golgheterul oaspeților a reușit performanța unică de a marca 10 goluri, exact cât avea nevoie pentru a deveni golgheterul campionatului, informează site-ul informatia-zilei.ro.

Se pare că de pe margine s-au auzit hohote de râs, cei prezenți la meci dându-și seama despre ce este vorba. AJF-ul ar trebui să se sesizeze în acest sens, la remarca arbitrului sau a observatorului, invocând articolul 61 din regulament. Acesta se referă la etica sportivă și prevede sancțiuni pentru cluburi între un an și doi ani. Se pare că AJF-ul din Satu Mare s-a autosesizat în cele din urmă și se așteaptă sancțiuni, în următoarea ședință a Comitetului de Urgență.

Articolul 61 – Manipularea rezultatelor unui joc:
„Oricine conspiră sau face înțelegeri pentru a influența rezultatul unui joc într-o manieră incompatibilă cu etica sportivă și principiile de conduită prevăzute de acest regulament va fi sancționat cu interzicerea oricărei activități legate de fotbal de la 1 la 2 ani și cu o penalitate sportivă de minim 200.000 de lei”.

Altfel, campioana Ligii a IV-a Satu Mare este echipa Recolta Dorolț, care în barajul pentru promovarea în Liga 3 va trebui să treacă de reprezentanta județului Bihor, FC Hidișelul de Sus sau Diosig Bihardioszeg. Jocurile sunt programate să se desfășoare pe 18 iunie (manșa tur) și 25 iunie (manșa retur).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă