Oțelul cere intervenția Departamentului de Integritate și Antifraudă al FRF împotriva uneia dintre contracandidatele la promovare. „Nu cred să se mai fi întâmplat așa ceva în România”

Cei din conducerea SC Oțelul Galați (locul 4 în prima serie din Liga 3) acuză că lupta pentru promovare nu se dă doar pe teren, argumentând cu ceea ce s-a întâmplat etapa trecută la partida KSE Târgu Secuiesc – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (locul 3).

După prima repriză, gazdele conduceau cu 2-0, covasnamedia.ro scriind că echipa din Târgu Secuiesc dominaseră copios. Însă, înainte de începerea reprizei secunde, antrenorul celor de la KSE, Gazda József, a efectuat toate cele patru schimbări. Toate, în minutul 46, în condițiile în care echipa îi jucase foarte bine și, deci, nu avea motive fotbalistice să facă aceste modifică! În partea secundă a jocului, Târgu Secuiesc a fost de nerecunoscut, scorul a ajuns la 5-2, iar ciucanii au ratat, potrivit covasnamedia.ro, o lovitură de pedeapsă expres pentru ca rezultatul de pe tabelă să nu ia proporții și mai mari.

Partida s-a încheiat 5-3, asta după ce un jucător al gazdelor, nemulțumit de cele ce se petrec pe teren, s-a dezbrăcat ostentativ de tricou și a părăsit terenul de joc, lăsându-și echipa în inferioritate. Și o parte din publicul prezent la stadion a sancționat echipa locală prin părăsirea tribunei cu mult înainte de minutul 90.

Terenul sintetic de la Târgu Secuiesc, făcut de Academia Puskás pe filieră ciucană

O altă informație interesantă pe care o redă site-ul covasnamedia.ro este că terenul sintetic din incinta stadionului „Dr. Sinkovits” din Târgu Secuiesc a fost amenajat de către Academia Puskás Ferenc, din Ungaria, pe filieră ciucană, fapt care se poate considera un favor dinspre AFK Csikszereda Miercurea Ciuc pentru comunitatea fotbalistică din Târgu Secuiesc.

Iulian Apostol: „Cerem public, ferm, implicarea Departamentului de Integritate”

Iulian Apostol, manager executiv al SC Oțelul, a spus că solicită public cercetarea de către Departamentul de Integritate și Antifraudă al FRF a modului în care se duce lupta pentru promovare în Seria 1. „Lucrurile sunt deja mai mult decât a fi doar suspecte. Cerem public, ferm, implicarea Departamentului de Integritate din cadrul federației, să ancheteze ce s-a întâmplat în prima etapă jucată în acest an. Nu cred să se mai fi întâmplat în fotbalul de performanță din România așa ceva, ca o echipă care conduce să facă toate schimbările încă de la începerea reprizei a doua”, a spus Apostol.

Conducătorului clubului gălățean are dubii și în ceea ce privește corectitudinea cu care se va juca meciul de mâine, dintre AFK Csikszereda și CSM Roman, echipe aflate la egalitate de puncte pe locurile 2 și 3, după ce formația romașcană a anunțat pe pagina de facebook că la antrenamentele din această săptămână s-au accidentat patru jucători și nu vor putea evolua. Toți patru au fost titulari în meciul câștigat lejer etapa trecută, 11-0 cu Metalosport Galați și fac parte din axul central al echipei: portarul Băiceanu, fundașul Marin, mijlocașul Brăescu și căpitanul Mădălin Popa – atacant.

„De asemenea, cerem Departamanetului de Integritate să aibă sub supraveghere toate meciurile de acum încolo ale echipelor implicate în lupta pentru promovare, pentru că și înaintea unui alt astfel de joc, care se va disputa în acestă etapă, au apărut lucruri ciudate, accidentări subite a patru jucători la una din echipe”, a declarat Apostol.

Oțelul va juca în etapa din acest weekend pe teren propriu, cu CSM Focșani. Pe primul loc se află Aerostar Bacău, care a jucat astăzi, pe teren propriu, cu Sănătatea Dărăbani, și a câștigat cu un incredibil 8-0. Băcăuanii acuză și ei gruparea din Miercurea Ciuc de jocuri de culise, la partida cu Sănătatea observând în tribune persoane de la Csikszereda, venite, spun sursele Liga2.ro, să motiveze suplimentar jucătorii botoșăneni.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă