Imn, documentar și transmisie video online, totul la un meci de Liga 4. Ripensia se pregătește intens de disputa cu ASU Poli de pe „Păltinișanu”

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 03 Mar. 2015, 16:02 Special

FC Ripensia Timișoara a intrat în febra pregătirilor pentru derby-ul cu ASU Politehnica. Reprezentanții roș-galbenilor au dezvăluit azi mai multe detalii legate de promovarea partidei pentru supremația în Liga a IV-a Timiș. În premieră în țară, cel puțin pentru formații de ligă inferioară, jocul de sâmbătă va fi transmis în direct prin intermediul paginii de internet a clubului cu nume de legendă.

Conducătorii lui „Ripi” au anunțat de asemenea lansarea imnului oficial al clubului. Oficialii gazdelor de sâmbătă au vorbit despre meciul cu alb-violeții într-o conferință de presă care la rândul ei a avut parte de „streaming live”. „Am făcut pași importanți în partea de comunicare. Transmiterea în direct e una dintre ele. Se adaugă revista Ripensia Sport Magazin, prezentă și online, acum trimestrial. Un alt eveniment, de mâine Ripensia va avea imn. Toți îl vor putea auzi, va fi promovat pe siteul nostru. La evenimentul de sâmbătă va fi făcut un documentar de către autorii cărții dedicate lui Nicolae Simatoc, printre care e și Octavian Țîcu… Avem nevoie de multe resurse, am reușit să sporim de la an la an…”, a declarat președintele Radu Ienovan.

Meciul se vede și online

Pentru cei care nu vor putea ajunge la duelul de pe „Dan Păltinișanu”, Ripensia oferă și posibilitatea de urmărire a partidei online. Firma timișoreană HDV Studio contribuie la acest aspect. „Vom avea cred o noutate absolută, livestream, transmisia începe la 15.30, cu interviuri, prezentări de lot, jucători, culminând cu transmisia meciului. S-a constituit o echipă operativă destul de numeroasă. Vor fi patru camere, trei de la nivel superior, una la nivelul solului. Octavian Stăncioiu și Emeric Dembroschi vor comenta partida, încă o persoană va fi la interviuri”, a precizat Erol Baeram, vicepreședinte la FC Ripensia.

Mobilizarea din jurul acestui joc confirmă previziunile managerului echipei, Radu Suciu: „Spuneam că polul de interese se va îndrepta către fotbalul județean, regional. Am reiterat acest lucru și iată că așa se întâmplă. Dovadă și interesul pentru acest joc. E de așteptat să existe și în anii următori astfel de derby-uri. Pentru că și alte cluburi din județ vor călca probabil pe urmele lui ASU Poli și Ripensia”.

Partida FC Ripensia – ASU Politehnica se va disputa sâmbătă, de la ora 16.00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

„Indiferent de rezultat campionatul se joacă până la capăt”

Meciul Ripensia – ASU Poli, deși se dispută doar în Liga a IV-a, va capta cu siguranță interesul microbiștilor din vestul țării la finele acestei săptămâni. Roș-galbenii au reușit să obțină organizarea partidei pe „Dan Păltinișanu” și consideră aceste aspect benefic pentru toți iubitorii de fotbal din Timișoara. Gazdele de sâmbătă spun că derby-ul local nu e decisiv pentru soarta campionatului, dar recunosc că un eșec i-ar îndepărta de obiectiv.

„Nu cred că partida e decisivă, indiferent de rezultat campionatul se joacă până la capăt. Desigur, dacă pierdem șansele scad considerabil, dar nu total. Cred că e deschis în continuare pentru că pe lângă aceste echipe există un nucleu destul de important de formații care s-au consolidat. Există un alt grup care se străduiește să susțină trendul și să-și îmbunătățească situația. Au oricum jucători de valoare, care au nume din eșaloanele superioare. Pot oricând să creeze o surpriză. Sigur, e regretabil că din două echipe care pot face parte cu succes cel puțin în eșalonul trei, dacă nu și în al doilea cum multă lume spune, va urca doar una la finele campionatului, deși nu se știe, la cum se desfășoară lucrurile în România”, a declarat Radu Suciu.

Căpitanul lui „Ripi” a vorbit din perspectiva celui care luptă pe teren. Adrian Popa își amintește că pe „Marele oval” el și colegii săi au obținut rezultate importante. Au câștigat cu 1-0 finala Cupei României, faza județeană, contra Ghirodei, pentru ca apoi să elimine în 16-imile fazei naționale pe Universitatea Cluj-Napoca, o altă trupă din Liga I le-a oprit parcursul, Pandurii Tg. Jiu (scor 0-3). „Am intrat într-o săptămână importantă. Învingătoarea va lua un mic avans în câștigarea campionatului, dar nu va fi unul decisiv. E foarte benefic că se va desfășura pe Dan Păltinișanu. Ripensia a avut doar momente frumoase pe acest teren. Am câștigat Cupa României, faza județeană, a fost o senzație extraordinară să jucăm acel meci pe Dan Păltinișanu. Am ajuns apoi într-o fază superioară cu U Cluj, atât acest joc, cât și cel cu Pandurii, ne-au oferit o portiță să putem fi văzuți și auziți chiar pe plan internațional. Toate aceste meciuri ne-au definit pe noi ca echipă, una care joacă din pasiune, din plăcerea, care și-a obișnuit publicul să aibă un joc plăcut, combinativ. Aceste aspecte ar trebui să primeze sâmbătă. S-a creat o emulație, sunt sigur că va fi multă lume la meci. Sunt sigur că suntem pregătiți, atât fizic, cât și mental, tehnic, tactic. Suntem o echipă omogenă, am adus și jucători de valoare, avem toate premisele pentru a câștiga acest meci”, a spus Adi Popa.

Mijlocașul care activase chiar la ASU Politehnica înaintea reînființării Ripensiei consideră că terenul vine în sprijinul lor tocmai datorită acelui parcurs din Cupă: „Consider că avem avantajul terenului, va fi al patrulea meci oficial al Ripensiei aici, am avut rezultate pe acest teren. Cunoaștem mai bine terenul ca ei. Suntem mult mai mulți, cred, care am jucat acolo. Galeria lor va fi probabil numeroasă”.

Tehnicianul Ripensiei s-a ferit să spună ce are mai bun echipa sa față de ASU Poli: „Nu-mi permit să analizez echipa ASU, o fac și o facem în interior. Atuurile echipei noastre, le-a subliniat și Adi Popa, plăcerea de a juca un fotbal frumos”, a adăugat Suciu.

Prețul biletelor rămâne neschimbat: „Nu ne-am gândit la strategii”

Duelul aprins dintre cele două în lupta pentru locul 1 în „D” generează așa cum era de așteptat și diferite acuze. Ieri, suporterii alb-violeți au încercat să obțină o reducere a prețului biletelor destinate Peluzei sud la jumătate din prețul stabilit, de 10 lei, considerat exagerat. Conducerea Ripensiei le-a spus din start celor de la ASU Poli că tichetele au fost deja tipărite pentru intrare generală. Reprezentanți alb-violeților au solicitate pentru galerie 200 de bilete din start. Restul tichetelor vor fi disponibile începând de mâine după masă la casele de bilete de la arena „Dan Păltinișanu”.

Partida se va desfășura sâmbătă, de la ora 16.00 pentru a fi cât mai accesibil bănățenilor a explicat Radu Ienovan, președintele lui „Ripi”. „Nu ne-am gândit nicio clipă la strategii, ne-am gândit doar că în felul acesta putem facilita accesul cât mai multor persoane la un spectacol sportiv de calitate, iar ambele echipe să se ridice la așteptările publicului. La final vrem ca lumea să plece fericită. De aceea ne-am dorit să fim accesibili”, a explicat Ienovan.

Acesta se așteaptă la cel puțin două mii de spectatori la meci: „La meciul precedent, în Cupă, pe Electrica, au fost 1.500 de plătitori, un maxim de 2.000 spectatori prezenți. Sunt o serie de persoane care au acces gratuit, bătrâni, copii, … inclusiv la acest meci. Vor fi cel puțin două mii de oameni, nu ne hazardăm. Ne-am bucura să fie cât mai mulți. Vor veni și cei din județ, poate și din județele limitrofe, cei care vor să vadă un spectacol sportiv”.

Ripensiștii se pot declara la rândul lor nemulțumiți cu o inițiativă a echipei susținute de ultrași. Alb-violeții promovând pe canalele oficiale de comunicare afișe cu numele „Poli” pus primul și cu denumirea Ripensiei aparent alterată pentru a evidenția primele trei inițiale. „Nu știu dacă sunt niște lucruri intenționate de partea clubului ASU Poli, avem nevoie de competiții, nu trebuie să ne confruntăm într-un alt registru, noi acordăm tot respectul pe care acest club îl merită. Așteptăm și din partea lor să ne întoarcă acest respect. E problema lor, cei care sunt neutri pot să judece ce face bine sau rău fiecare dintre părți. Nu avem o supărare sau frustrare, chiar dacă sunt poate lucruri care nu ne convin, în general vorbind”, a conchis Ienovan.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 03 Mar. 2015, 16:02 Special
Pe aceeași temă