Iașiul a retrogradat în Liga a II-a! Prunea: „Ne vom adresa la TAS”

Mihai Andries 06 Jul. 2013, 15:56 Special
Iașiul a retrogradat în Liga a II-a!** Prunea:

UPDATE: Președintele CSMS Iași, Florin Prunea, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, după ce Comitetul Executiv al FRF a decis ca a 18-a echipă care va juca în Liga I să fie stabilită în urma unui baraj între Rapid și Concordia Chiajna, că această hotărâre este o încălcare flagrantă a regulamentelor.

„Este un moment foarte important pentru istoria fotbalului românesc. S-a decis cum nu se poate mai prost pentru fotbalul românesc! Este o încălcare flagrantă a statutului federației, care spune clar că o condiție de participare în Liga I este obținerea licenței. Soluția legală în situația actuală ar fi fost: Concordia Chiajna în Liga I! Va fi foarte interesant de văzut situația jucătorilor la barajul care va avea loc”, a spus Florin Prunea.

Oficialul grupării ieșene a precizat că va propune Consiliului Local Iași atacarea acestei decizii la TAS: „Eu voi propune Consiliului Local Iași, cel care finanțează echipa, atacarea acestei decizii la TAS. Pe plan sportiv, noi trebuie să muncim mult, să reclădim, să jucăm în Liga a II-a și să promovăm sezonul următor. Dar, repet, pe plan juridic, cred că ne vom adresa TAS!”.

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal (FRF) a decis, în ședința de sâmbătă, ca în ediția 2013/2014 a Ligii I să participe 18 echipe, Rapid și Concordia Chiajna urmând să dispute, în data de 13 iulie, un baraj de menținere.


Comitetul Executiv al FRF a decis că sezonul următor al Ligii 1 va avea tot 18 cluburi. Drept urmare, Chiajna și Rapid vor disputa un meci de baraj la Ploiești, sâmbăta viitoare, pentru a stabili ultima componentă a primului eșalon în noul sezon. Președintele LPF, Dumitru Dragomir, s-a declarat mulțumit de decizia luată în ședința CEx.

„Bine că nu am propus eu, că poate cine știe, ajungeam pe la DNA. Au propus sindicatele și e bine că a ieșit așa. A fost vot secret, nu am de unde să știu cine a votat împotrivă. CSMS Iași a retrogradat, ce pretenții să mai aibă? Decizia e statutară, criteriul sportiv e egal cu criteriul financiar. Nu cade capul lui Viorel Duru cu toate că este vinovat. Rămâne în Federație”, a spus Dumitru Dragomir la Dolce Sport.

Mihai Andries 06 Jul. 2013, 15:56 Special
Pe aceeași temă