Hațegan a prins doar două meciuri în returul Ligii I

02 Apr. 2009, 14:22 Special
Hațegan a prins doar două meciuri în returul Ligii I

Ovidiu Hațegan a fost nevoit să stea două etape după meciul Steaua – FC Vaslui, scor 1-1. După cum se cunoaște, conducerea bucureștenilor, în frunte cu Marius Lăcătuș, a adus acuze grave arbitrilor, în special lui Hațegan. De fapt, chiar președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a constatat unele greșeli făcute de arbitrul arădean.

 

Deși nu a existat o înștiințare oficială în legătură cu o eventuală suspendare a lui Hațegan, acesta a fost nevoit să stea două etape pe tușă, fiind în această perioadă reținut de la delegări. Arbitrul arădean a revenit în Liga I odată cu partida dintre Gloria Buzău și Dinamo, scorul 1-3. Cert este că în actualul retur al primului eșalon fotbalistic, arădeanul a „prins” doar două delegări, deși este inclus pe lista FIFA. În aceste condiții, salvarea a venit de la Comisia Județeană de Arbitri, condusă de Mircea Toderici, care i-a întins o mână de ajutor talentatului de altfel arbitru și l-a delegat la partide din Divizia D, așa cum s-a întâmplat și ieri, când Hațegan a fluierat partida dintre Progresul Pecica și Șoimii Lipova.

 

Altfel, să mai spunem că în ultimele trei sezoane, de când a fost inclus în lotul divizionar, Ovidiu Hațegan a fost delegat la 34 de jocuri. De menționat că ceilalți doi arbitri arădeni, care activează în Liga I, au fost feriți de scandaluri în acest retur, Mircea Toderici, junior, fiind chiar apreciat de grupările care l-au avut la linie.
 

 

Tripa: „Sunt convins că Ovi va arbitra la «europene» și «mondiale»”
 

 

Cel mai vechi arbitru arădean activ din Liga I are mare încredere în mai tânărul Hațegan. Claudiu Tripa spune că centralul arădean este unul dintre cei mai talentați din prezent și va arbitra mulți ani în primul eșalon. „Eu îl văd ca pe un arbitru care va duce greul Ligii I mulți ani de acum înainte. Pe plan internațional sunt convins că o să avem ocazia să-l urmărim la turnee finale de campionate europene și mondiale”, este părerea lui Claudiu Tripa.

Articol scris de Daniel Berar
 

02 Apr. 2009, 14:22 Special
Pe aceeași temă