Un fost președinte al Rapidului îl atenționează pe Daniel Pancu, după ce echipa a jucat în 10 în ambele meciuri din 2020: „Totul pleacă din interior. Este imposibil să promovezi așa”

Marius ANGHEL 05 Mar. 2020, 12:34 Campionat

Daniel Pancu a izbucnit la finalul meciului cu ASU Poli, desfășurat weekendul trecut la Timișoara, și a transmis că obiectivul Rapidului nu mai este promovarea, având în vedere faptul că echipa sa este dezavantajată de arbitri meci de meci. Nemulțumirea antrenorului a venit după ce giuleștenii au evoluat al doilea joc oficial din acest an cu un om mai puțin pe teren, după ce au fost eliminați. Cu Turris Oltul a primit cartonaș roșu căpitanul Ionuț Voicu, în minutul 45+2, iar cu ASU Poli a primit „roșu” Robert Băjan, în minutul 7. Ambele partida au fost încheiate la egalitate, scor 0-0, iar Rapid a făcut noi pași greșiți în lupta pentru accederea în Liga 1.

Constantin Zotta: „Nu e de vină doar Pancu, ci toată lumea”

Invitat la ProSport Live, Constantin Zotta, fost arbitru internațional și președinte la Rapid, spune că înțelege nemulțumirea lui Daniel Pancu, dar că are dreptate doar 10 la sută atunci când spune că echipa sa a fost „furată” de arbitri la ultimele două meciuri. Zotta e de părere că totul pleacă din interiorul clubului Rapid și că antrenamentele și pregătirea ar trebui analizate mai bine pentru a nu se mai ajunge în astfel de situații, pentru că, dacă se va continua în același ritm, giuleștenii nu au nicio șansă să promoveze în acest sezon.

„Este un subiect care este foarte comentat în special de conducători, de patroni. Este greu să fi în poziția asta și să vezi anumite faze care sunt soluționate împotriva ta. În primul rând, tu, fiind într-o poziție, ești subiectiv. Pe de altă parte, eu cred că au dreptate, dar doar vreo 10 la sută. Și să spun de ce. Pentru că totul pleacă din interior. Sunt chiar sunt puțin supărat, pentru că oricum, orice ar fi, am o afinitate pentru Rapid. Este imposibil să promovezi, să câștigi un campionat dacă tu ai un jucător eliminat în fiecare etapă. Este imposibil. Și totul trebuie să vină din interior. Ok, toată lumea vrea agresivitate, dar și agresivitatea asta trebuie antrenată. Eu nu cred că Voicu este mai agresiv decât Pique, Busquets (n.r. – jucători de la Barcelona) sau nu mai știu cine. Rar îi văd pe Pique sau Busquets luând un cartonaș roșu. Nu e de vină doar Pancu, ci toată lumea. Eu știu cu jucătorii Rapidului doresc să își facă fericiți fanii, să-și facă fericiți suporterii, acel grup „hard” de suporteri, și, atunci, ei vor să dea mai mult pentru a ieși în evidență în fața suporterilor. Și suporterii trebuie să le înțeleagă jocul. Dar ei trebuie să analizeze pregătirea jocului și pregătirea antrenamentelor altfel, pentru a nu ajunge în situația asta. Eu îmi doresc să promoveze Rapidul, fără dar și poate. 100 la sută cartonașele roșii au fost acordate corect.

Cred că este o nemulțumire dintr-un context, venită din mai multe situații. Acum, dacă au fost situațiile astea, poate pe ele au pus accentul. Dar poate în alte meciuri au fost dezavantajați și aici ei cunosc mult mai bine situația”, a spus Constantin Zotta la ProSport Live.

Ciprian Marica: „Pancone este puțin subiectiv, ceea ce este normal”

Și Ciprian Marica, principalul acționar al clubului Farul, e de părere că Ionuț Voicu și Robert Băjan au fost eliminați corect în cele două meciuri ale Rapidului din acest an.

„Eu nu contest. Cred că Pancone este puțin subiectiv, ceea ce este normal. Eu consider că amândouă cartonașele roșii pe care le-a primit Rapidul sunt justificate. Atât la meciul cu Turris, cât și la Timișoara, cred că intrările au fost de cartonaș roșu. Nu sunt arbitru, dar cred că sunt de eliminare”, a spus Ciprian Marica la ProSport Live.

De altfel, chiar și Pancu și Voicu au recunoscut că eliminarea din jocul cu Turris a fost corectă. După „roșul” primit de Băjan, antrenorul Rapidului a contestat decizia „centralului” Florin Mazilu printr-o postare a fotografiei cu capul spart al jucătorului.

Rapid ocupă locul 3 în clasamentul Ligii 2, cu 37 de puncte, cu unul mai puțin decât CS Mioveni, formația clasată pe al doilea loc promovabil direct. Giuleștenii joacă în etapa a 24-a pe teren propriu, în Regie, duminică, de la ora 12:30, cu CSM Reșița (locul 16, 21 puncte).

Ediția ProSport LIVE în care invitați au fost Ciprian Marica și Constantin Zotta poate fi urmărită în video-ul de mai jos:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 05 Mar. 2020, 12:34 Campionat
Pe aceeași temă