Ciprian Marica, oripilat de meciul Buzău – Farul: „Iarba, vântul, fluierul, totul a fost bine pregătit să ne pună piedici. O execuție de-a dreptul.” Mesajul după refuzul lui Porumboiu

Marius ANGHEL 03 Nov. 2019, 13:13 Campionat

Farul a pierdut, sâmbătă, la Buzău, 0-2 cu SCM Gloria, în etapa a 15-a a Ligii 2, și își continuă parcursul fără victorie în deplasare în acest sezon. În cele opt meciuri desfășurate până acum a înregistrat trei remize și cinci înfrângeri, în concordanță cu evoluțiile de pe teren propriu, unde echipa antrenată de Ianis Zicu este invincibilă în cele șapte partide desfășurate în fața propriilor suporteri, în șase câștigând. Totodată, Farul a ratat șansa de a urca, cel puțin o zi, pe podium, chiar pe locul 2, momentan fiind pe poziția a 4-a după anularea rezultatelor înregistrate în acest sezon de retrasa Daco-Getica.

Meciul de la Buzău a fost decis de golurile marcate de Dragoș Huiban în minutele 45+1 și 83. Înainte de a doua reușită a lui Huiban, fundașul Farului Ionuț Ursu a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene, luate într-un interval de trei minute.

Ciprian Marica, oripilat de arbitrajul brăgăzii conduse de Robert Avram, dar și de organizatori

La câteva ore după desfășurarea meciului de la Buzău, Ciprian Marica, finanțatorul clubului Farul, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj, „la rece”, în care își spune dezamăgirea față de ceea ce a văzut pe teren din partea arbitrilor și încheie prin a declara că se simte neputincios, mic și pune următoarea întrebare: „Pierzi entuziasmul, pierzi energia și poți doar să te întrebi: ce rost mai are?”.

Printre cuvintele dure adresate de Ciprian Marica în postarea sa se numără: „am plecat șocat de ce am trăit”, „iarba, vântul, fluierul, totul a fost bine pregătit să ne pună piedici”, „maniera de arbitraj, o execuție de-a dreptul”, „mi-a fost rușine să mă uit în ochii oamenilor din jurul meu”, „nu mai e o surpriză, din păcate, că fuge lumea de fotbal” sau „au primit un fluierat strâmb”.

Meciul de la Buzău a fost arbitrat de centralul Robert Avram (Pitești) și asistenții Răzvan Mihai Dobre (Șotânga – Dâmbovița) și Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmbovița). Rezervă a fost Mihail Sebastian Lăstun (Râmnicu Vâlcea), în timp ce observatori au fost delegați Silviu Crângașu (Ploiești) și Marian Lumânare (București).

I-a propus lui Adrian Porumboiu să vină finanțator la Farul, iar acum îi înțelege refuzul

Totodată, în postarea sa, Ciprian Marica a spus și faptul că l-a ofertat pe Adrian Porumboiu, fostul patron al FC Vaslui, să revină în fotbal ca finanțator la Farul, însă s-a lovit de refuzul acestuia din cauza experiențelor din trecut. „Am fost ferm convins că s-a schimbat ceva în fotbalul românesc, dar acum ridic mâna, domnu’ Porumboiu, și vă dau dreptate. N-o să mai am curajul să vă mai propun să investiți in fotbal, că încep să vă înțeleg mai repede chiar decât v-ați fi așteptat și dumneavoastră!”, spune acum fostul atacant al naționalei și pune o întrebare pentru conducătorii fotbalului românesc: „Cum să vină un sponsor să susțină un fenomen în care lucrurile se pot rezolva și altfel decât prin munca și sacrificiul jucătorilor?”

Iată postarea lui Ciprian Marica după meciul Farului desfășurat la Buzău:

„Au trecut ore bune de la meciul Gloria Buzău – Farul, așa că pot să vorbesc „la rece” despre ce s-a întâmplat. N-a fost televizat, din păcate, că ați fi văzut cu ochii vostri de ce moare fotbalul românesc.
M-am ferit mereu de scandaluri, de discuțiile interminabile despre arbitraj, am incercat mereu să găsesc soluții, nu să amplific probleme care fac rău și celor care practică acest sport, și celor care-l urmăresc.
Am trăit deja multe de când am ales să pun umărul la revenirea unui club important, Farul, in prim-planul fotbalului românesc. Eu nu m-am ascuns niciodată la eșec in spatele unor motive închipuite. La Chiajna am pierdut și am spus public că e doar vina noastră, ne-a bătut fotbalul pe care l-am jucat „pe varfuri”. La Turris am pierdut, am jucat bine, am iesit public si i-am felicitat pe adversari, au fost mai pragmatici, bravo lor. La Severin adversarii au fost peste noi ca atitudine si voință. La Pitești am fost „ciupiți” serios, dar am tăcut, a părut genul de zi proastă, pot greși și arbitrii, nu poți sa-i suspectezi de ceva necurat.
De la Buzău, însă, am plecat șocat de ce am trăit! Vorba unor clasici din vremuri pe care le credeam trecute, iarba, vântul, fluierul, totul a fost bine pregătit să ne pună piedici. Greu să descrii maniera de arbitraj, o execuție de-a dreptul. Vă dau cuvântul că mi-a fost rușine să mă uit în ochii oamenilor din jurul meu. E filmat totul, veți vedea si voi la lucru brigada formată din Robert Avram-Mihai Dobre, Florin Pucheanu și observată de Silviu Crangașu și Marian Lumânare.
Nu mai e o surpriză, din păcate, că fuge lumea de fotbal. La Buzău au fost doar vreo 300 de oameni, din care 60 veniți de la Constanța. Cum să-i atragi când pleacă de la stadion nedumeriți, când au venit să vadă un joc cu mingea si au primit un fluierat strâmb? Cum să vină un sponsor să susțină un fenomen în care lucrurile se pot rezolva și altfel decât prin munca și sacrificiul jucătorilor?
De ore bune nu mă gîndesc decât la discuția avută acum două zile cu Adrian Porumboiu, care mi-a zis în față, la tv „ce cauți in fotbal, Cipriane, cum să-mi propui să revin eu în fotbalul românesc, după ce am cheltuit o avere să fac performanță și titlul mi s-a luat dintr-un fluier?”
Am fost ferm convins că s-a schimbat ceva în fotbalul românesc, dar acum ridic mâna, domnu’ Porumboiu, și vă dau dreptate. N-o să mai am curajul să vă mai propun să investiți in fotbal, că încep să vă înțeleg mai repede chiar decât v-ați fi așteptat și dumneavoastră!
Nedreptatea te face să te simți neputincios, mic, iar eu nu asta am dorit când am decis să mă implic în fotbal. E urât gustul neputinței, esti condamnat la înfrângere si nu poți să faci nimic să te aperi. Pierzi entuziasmul, pierzi energia si poți doar să te întrebi: ce rost mai are?”
, este mesajul postat de Ciprian Marica.

Cu 22 de puncte acumulate până în acest moment în Liga 2, Farul se clasează pe locul 4 în Liga 2, după 15 etape.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 03 Nov. 2019, 13:13 Campionat
Pe aceeași temă