Hagi, sursă de inspirație pentru colegii din „Generația de Aur”. Cum arată baza de pregătire pe care Sabău o pregătește la „U” Cluj, după modelul Viitorul

  • Managerul Universității Cluj își dorește o academie puternică, care să ajute echipa să revină în Liga 1, în trei ani.
  • Ioan Ovidiu Sabău spune că va cere sprijin de la Viitorul lui Gheorghe Hagi, dar și de la Feyenord.


„U” Cluj a ajuns în Liga a IV-a, dar visează ca în trei ani să revină în prima ligă, iar Ioan Ovidiu Sabău încearcă să instruiască juniori care să poate ajuta echipa atunci. „Moțul” are în proiect o bază de pregătire cu care speră să concureze cu cea a lui Gică Hagi de la Viitorul. Noua bază ar urma să fie construită la Ciurila, în afara Clujului și se estimează că va costa 1 milion de euro, bani pe care Sabău speră să-i strângă de la sponsori.

„Am avut o discuție cu domnul primar din Ciurila și avem promisiuni că putem concesiona un teren, unde să putem construi această bază sportivă. Vor fi două terenuri de dimensiuni normale și un teren de antrenament mai mic. Ar urma să se pregătească acolo prima echipă și cei mai valoroși juniori din academie, cei între 16 și 19 ani. Ar mai avea camere, sală de mese, sală de forță și recuperare. Fără o astfel de bază sportivă nu pot să ai viitor. Sper să găsesc oameni care să vină alături de noi să ne sprijine. Sunt persoane care doresc să investească în acest proiect”, a spus Sabău, la emisiunea Fotbal Look de la Look TV.

Modelul Hagi și modelul Feyenord

Managerul Universității are două surse de inspirație: Viitorul lui Hagi și Academia lui Feyenord, echipă la care a jucat. „Încercăm să preluăm puțin din acel proiect. De ce să experimentăm noi, când au experimentat alții și ne pot fi de folos. E un proiect sănătos, care a dat rezultate și vrem să-l imităm cât putem, pentru că nu avem posibilitatea financiară a lui Gică Hagi. Feyenord, echipa la care am jucat, la nivel de juniori este la cel mai înalt nivel. Este peste Ajax, peste PSV și șeful Academiei a fost antrenor secund când eu jucam. Îmi doresc să am o colaborare. Să fim sprijiniți, ajutați și chiar să trimită pe cineva de acolo să instruiască antrenorii de la centrul nostru. Copiii trebuie antrenați foarte bine ca să poate crește. Vreau să adun cei mai valoroși oameni din Cluj, care au lucrat cu copiii și să fomăm o echipă foarte puternică la nivel de antrenori. Mulți tatonează, mulți verifică și se informează. Dacă lucrurile sunt ca și înainte, doar cu promisiuni, dar concret nu realizăm nimic. Atunci trebuie să fim foarte atenți”, a spus Sabău.

„Nu voi pleca pentru alte oferte”

Fostul mijlocaș a mai preluat odată frâiele Universității, dar a plecat nemulțumit de faptul că nu a avut sprijin, după ce a promovat echipa din Liga a 3-a. Spune că de data aceasta are mai multă încredere și nu se pune problema să plece pentru o altă ofertă. „Am cam rămas singur în acea perioadă. Nu mă așteptam ca la un moment dat să rămân singur. De data această nu cred că va fi așa, dar dacă se va întâmpla mă bucur că am avut nebunia asta să revin iarăși și să încerc încă o dată. Nu se va pune problema să plec pentru alte perspective sau alte oferte, din altă parte. Voi renunța la acest proiect doar în momentul în care eu nu mai cred, în momentul în care nu mai sunt perspective sau nu mai suntem susținuți.În momentul în care există o transparență totală și ne câștigăm încrederea prin tot ceea ce facem”, a mai declarat Sabău la Look TV.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă