Gorgota sau CSM Târgoviște?

15 Jun. 2009, 21:57 Special
Gorgota sau CSM Târgoviște?

Fotbalul dâmbovițean freamătă în așteptarea barajului de promovare în Liga a III-a. Liderul județului, Progresul Gorgota, dă piept miercuri la Roșiori cu echipa care a câștigat play-off-ul din Giurgiu, Viitorul Toporu. Două nume exotice pentru un loc în Liga a treia, ambiții și orgolii pe măsură, concentrare maximă, dar și suficiente nedumeriri.

Cine joacă barajul ?

Problema delicată o reprezintă titulatura echipei dâmbovițene, aproape absorbită de nou înființatul Club Sportiv Municipal.

“Gorgota e Gorgota, nu se permite schimbarea denumirii în intersezon. Dacă vor să participe la baraj, le trebuie Certificatul de Identitate Sportivă (CIS) pe Progresul Gorgota. Acest act trebuia prezentat la FRF  cel mai târziu pe 15 iunie. La AJF nu a ajuns nimeni până acum cu CIS-ul, dar cine știe, poate o vor face în zilele următoare”,
vorbesc sursele noastre, din interiorul Asociației Județene de Fotbal.

Prin vocea președintelui Ciprian Iugulescu (foto) – în prezent arbitru asistent la nivelul eșaloanelor trei și patru, viitoarea echipă a Târgoviștei se apără cu diplomație, inspirând cunoașterea regulamentului: “Avem tot, inclusiv legitimațiile jucătorilor pe CSM Târgoviște, tabelul fiind depus la AJF. Dacă nu era totul în regulă, nu ne puteam prezenta la baraj și nu eram acum în cantonament”.

De luni la Roșiori

Câștigătoarea eșalonului județean Dâmbovița a pornit spre Roșiori în cursul dimineții de luni, cu două zile înaintea jocului decisiv pentru accederea în eșalonul trei. Promovată en-fanfare din liga a patra dâmbovițeană, Gorgota se bazează pe jucători care nu fac antrenamente regulate, majoritatea fiind încadrați cu contracte de muncă pe la diverse societăți.

 

“Acestei echipe îi trebuie întăriri substanțiale pentru a face performanță în eșaloanele naționale. Nu poți să faci față cu pompieri sau jandarmi”, comentează Ghiorghi Zotic,  patronul lui lui FC Municipal Târgoviște, echipa-fanion a județului până deunăzi, și ea în picaj în acest sezon, ajunsă acum în același eșalon trei – posibilă viitoare colegă cu Gorgota.

Autocare pentru fani

Conducerea dâmbovițenilor – care au imprimată pe tricouri sigla Primăriei Târgoviște – a decis să sprijine deplasarea suporterilor pentru jocul de la Roșiori, asigurându-le transportul cu suficiente autocare. “Sunt puse la dispoziție 2-3 autocare, dar dacă vor fi mai mulți doritori, se va suplimenta numărul lor”, vorbesc oficialii participantei la baraj. Plecarea suporterilor spre Roșiori este programată miercuri la ora 12,00 din fața stadionului Eugen Popescu din Târgoviște.

Și-au jucat meciurile la Viișoara !

Dacă în turul campionatului au disputat meciurile de acasă la Gorgota, fotbaliștii pregătiți de Marius Vișan au evoluat în retur la Viișoara, comună aflată la 7 kilometri de Târgoviște. Asta după ce o vreme bună au fost luate în calcul variantele Nucet sau … Eugen Popescu, principala arenă din județ.

“Am luat această decizie pentru a-i lăsa pe cei de la FCM să se pregăteasca în liniște pentru jocurile de B”, au motivat oficialii Progresului alegerea din ianuarie.

 

Articol scris de Ionuț Marin
 

15 Jun. 2009, 21:57 Special
Pe aceeași temă