Generații de stegari s-au reunit pentru o petrecere în „galben-negru”! De la Ciripoi la Horia Popa, Cadar, Hârlab, Kramer, Marian Ivan sau Laszlo Balint, printre cei prezenți

Marius ANGHEL 23 Dec. 2019, 12:02 Special

Generații întregi de foști stegari s-au reunit, vineri după-amiaza, la Râșnov, pentru a sărbători microrevelionul. Pentru prima oară, cam toate generațiile de jucători care au îmbrăcat tricoul lui FC Brașov, au fost, preț de câteva ore bune, împreună!

De la Ciripoi la Horia Popa

Începând cu Ghoerghe Ciripoi (83 de ani), cel care a jucat la „Steagu Roșu Brașov” în anii 50 și până la Horia Popa, mezinul întâlnirii la cei 26 de ani ai săi. Să strângi un asemenea grup nu e deloc ușor. Inițiativa i-a aparținut lui Ioan Kramer, iar cel care s-a ocupat cu detaliile a fost Petre Lucian. Locația aleasă a fost „Conca Verde”, la Râșnov, stabiliment aflat în proprietatea lui Dorel Mezei, fostul portar al celor de la ICIM.

„Mi s-a descărcat telefonul de mai multe ori de cât am vorbit la telefon în ultimele zile pentru a organiza acestă întâlnire”, a spus Petre Lucian, citat de Monitorul Expres.

Pe lângă cei trei, Kramer, Petre Lucian și Mezei, un alt sprijin în organizarea evenimentului a venit de la Nicu Badea, președintele AGN. „Eu am jucat la ICIM, dar puteam ajunge la FCM Brașov. Atunci când antrenor era Ștefan Coidum am stat trei săptămâni la Steagu, dar am preferat să joc la ICIM pentru că, sincer, acolo câștigam cei mai mulți bani din fotbalul brașovean, cu mult chiar peste cei care jucau la FCM Brașov! Îmi tremură sufletul de fericire să văd în același loc atâția jucători emblematici ai Brașovului, începând cu nașul meu, Ioan Naghi”, a spus Mezei.

Spiritul stegarilor

Gheorghe Ciripoi, la cei 83 de ani ai săi, se ține încă bine. Are o memorie fantastică și poate vorbi ore în șir despre spiritul stegar. Lângă Ciripoi s-a așezat Petre Cadar, legenda Brașovului din anii 60-70, astfel că cei doi au avut ce povesti. Generația anilor 70 a fost reprezentată de foștii mari jucători, Adrian Hârlab și Ioan Naghi.

Cei din generația anilor 80 au fost cei mai numeroși: Bucur, Kramer, Petre Lucian, Vasile Gherghe, Constantin Spirea, Nicușor Bucur, Mihai Panache, Bebe Manciu, Vasile Bența, Marin Barbu, Dan Stîngaciu, Gherasim Chioreanu, Cornel Țălnar, Constantin Popa, Gelu Moldovan, Marian Mărgărit, Ion Batacliu, Ion Berteanu, Claudiu Mureșan, Zoltan Kadar și Ion Anghel.

Generația anilor 90 a fost reprezentată de Marian Ivan, Mugurel Buga, Dorin Arcanu, Joszef Gall, Flavius Moldovan, Sandu Cozma și Ioncsi Gnadt.

Generația anilor 2000 i-a avut ca reprezentanți pe Laszlo Balint, Marius Benciu, Romeo Surdu, Marian Cristescu, Marian Constantinescu și Andrei Poverlovici, iar puntea de legătură cu generația actuală a a fost Horia Popa, fost jucător la FC Brașov și actual căpitan al celor de la ACS SR Brașov, echipă care a mai avut un reprezentant la eveniment pe Marius Babeiu.

La petrecere au fost prezenți și Adrian Măsar, Sorin Avramescu, Nicolae Călburean, Mircea Dumitriu, Cristian Savu, toți campioni naționali de juniori în 1985 cu FC Brașov. Feri Bajko, fostul antrenor al FC Brașov și Gică Vișănescu, fostul maseur al stegarilor mai bine de 20 de ani, au fost și ei prezenți, alături de Nicolae Campo, fiul legendarului fotbalist al stegarilor, dar și Viorel Morari, coautorul imnului „stegarilor”.

Octavian Goga, șeful AJF Brașov, dar și prim- vicepreședinte al FRF, a fost și el prezent la Râșnov, alături de Romeo Pașcu și Ilie Luca, iar Constantin Oprea, omul muzeu FC Brașov, a transmis un mesaj emoționant din partea familiei regretatului Nae Pescaru.

Surpriza Mitică Dragomir!

La eveniment și-a făcut apariția și Mitică Dragomir, fostul președinte al FC Brașov în anii 80. „Nu l-am văzut pe nea Mitică din 87 când am plecat în Germania. Am ținut să fie prezent și el, iar Petre Lucian l-a sunat și mă bucur că ne-am revăzut după mai bine de 30 de ani”, a spus Kramer.

După un moment de reculegere ținut în memoria foștilor fotbaliști brașoveni care nu mai sunt printre noi, Mitică Dragomir a avut un discurs în stilul său caracteristic

„Cei care ați jucat la FCM Brașov în perioada când am fost eu președinte, din punct de vedere financiar cred că ați fost mulțumiți. V-am făcut toate poftele! E drept, făceam și pentru mine! Pe mulți dintre voi eu v-am adus la Steagu. Nu ați uitat expresiile mele! Băi, coardelor, aveți grijă că mă lăsați fără serviciu! Mă bucur că sunteți bine, că sunteți sănătoși. Am venit de dragul vostru și mă bucur că ne-am putut revedea”, a spus Mitică, cel care a stat la eveniment fix două ore așa cum anunțase la sosire. „Mi-am propus să stau două ore, după care îmi voi lua viteză”.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 23 Dec. 2019, 12:02 Special
Pe aceeași temă