FRF a decis datele de disputare a barajelor de promovare în Liga 1. Care e procedura de organizare a jocurilor

Marius ANGHEL 27 Apr. 2016, 17:37 Special
FRF a decis datele de disputare a barajelor de promovare în Liga 1.** Care e procedura de organizare a jocurilor

Întrunit astăzi, 27 aprilie, la Casa Fotbalului, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a luat și două decizii în privința echipelor ce activează în campionatul Ligii 2. Reprezentanții CEx au aprobat cu majoritate, respectiv unanimitate de voturi datele de disputare a jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga 1, respectiv procedura de organizare a acestor partide. În plus, s-a cerut Comitetului de Urgență a FRF să ia o decizie în privința datelor de desfășurare a jocurilor de baraj pentru menținerea în Liga 2.

Iată comunicatul FRF:

„Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal din data de 27 aprilie 2016, întrunit în mod statutar în conformitate cu art. 33 alin. (2) din Statutul Federației Române de Fotbal în prezența majorității membrilor săi, domnii Kyros Vassaras și Ștefan Stana absentând motivat, adoptă următoarele decizii:

– Aprobă cu majoritate de voturi datele de disputare a jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga 1, după cum urmează:
     • Jocurile de baraj dintre echipele clasate pe locul 2 din fiecare serie de Liga a 2-a, în data de 01.06.2016 (jocul tur), în data de 04.06.2016 (jocul retur).
     • Jocurile de baraj dintre echipa câștigătoare a jocului de baraj mai sus menționat, cu echipa de pe locul 6 din Play-out-ul Ligii 1, în data de 08.06.2016 (jocul tur), în data de 12.06.2016 (jocul retur).

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca procedura de organizare a jocurilor de baraj dintre cluburile clasate pe locul 2 din fiecare serie de Liga a 2-a să se facă prin tragere la sorți, iar procedura de organizare a jocurilor de baraj între echipa câștigătoare a jocului de baraj dintre câștigătoarea jocurilor de baraj anterior menționate și echipa de pe locul 6 din Play-outul Ligii 1 să se realizeze prin tragere la sorți dacă ambele echipe au nocturnă, iar dacă echipa din Liga a 2-a nu deține nocturnă, echipa de Liga I va juca primul meci acasă.

– Cu unanimitate de voturi mandatează Comitetul de Urgență al FRF pentru a lua o decizie cu privire la datele de desfășurare a jocurilor de baraj pentru menținerea în Liga a 2-a, joc de baraj organizat între echipele clasate pe locul 9 din fiecare serie de Liga a 2-a”.

Marius ANGHEL 27 Apr. 2016, 17:37 Special
Pe aceeași temă