FRF a aprobat regulamentul pentru barajul de promovare în Liga 3, ediția 2023-2024. Când se stabilesc meciurile și datele la care vor avea loc

Marius ANGHEL 31 Dec. 2022, 16:33 Liga 4
FRF a aprobat regulamentul pentru barajul de promovare în Liga 3, ediția 2023-2024. Când se stabilesc meciurile și datele la care vor avea loc

Determinarea echipelor care vor promova în Liga 3, ediția 2023-2024, va avea loc în baza acelorași reguli care au fost aplicate de Federația Română de Fotbal și pentru sezonul aflat acum în curs de desfășurare.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat în ședința din data de 21 decembrie 2022, cu unanimitate de voturi, Regulamentul privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3, ediția 2023/2024”.

  • În schimb, a fost amânată pentru proxima ședință aprobarea ”Regulamentului de evaluare a condițiilor minime privind participarea în Liga a 3-a”.

Barajele de promovare în Liga 3, ediția 2023-2024, au loc la 17 iunie, respectiv 24 iunie 2023

Cele 41 de campioane județene și cea din București vor fi repartizate în șapte regiuni a câte șase echipe fiecare, regiuni deja cunoscute.

Necunoscuta sunt cele trei jocuri per regiune, acestea urmând a fi decise prin tragere la sorţi, în luna februarie 2023, de către Departamentul Competiţii al FRF.

Prima echipă extrasă din urnă pentru fiecare joc de baraj este echipa organizatoare a jocului tur, returul urmând să se desfăşoare pe terenul echipe adverse.

Meciurile rezultate sunt programate să aibă loc în data de 17 iunie 2023, ora 18:00, turul, respectiv 24 iunie 2023, ora 17:30, returul.

Doar ocupanta locului 1 din Liga 4 merge la baraj, dacă îndeplinește condițiile de participare

AJF-urile și AMFB-ul sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 11 iunie 2023, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă (CIS) al acestora eliberat de Ministerul Sportului.

La baraj au dreptul să participe doar prima clasată la finalul campionatului Ligii a 4a din fiecare județ sau din București.

În situația în care echipa campioană nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj, deoarece nu deține personalitate juridică și/sau CIS, jocurile de baraj în care era repartizată nu se vor disputa, adversara, dacă îndeplineşte condițiile de participare, urmând fie declarată câștigătoare.

FRF permite și modificarea formei și/sau structurii juridice campioanei județene, respectiv a Bucureștiului care va participa la baraj, însă aceasta trebuie să trimită o cerere pentru aprobare către AJF/AMFB în perioada 1-11 iunie 2022.

Șapte regiuni, trei meciuri de baraj per regiune

Stabilirea jocurilor de baraj va fi făcută prin tragere la sorţi în luna februarie, ziua nefiind încă anunțată de către Departamentul Competiţii al FRF.

Cele șapte regiuni decise de FRF, pe baza cărora se face tragerea la sorți pentru stabilirea viitoarelor baraje de promovare în Liga 3, sunt:

Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoșani, Neamț, Iași, Suceava, Vaslui;
Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj;
Regiunea 3, Centru: Alba, Brașov, Mureș, Covasna, Harghita, Sibiu;
Regiunea 4, Vest: Arad, Caraș Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, Mehedinți;
Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Teleorman, Dâmbovița;
Regiunea 6, Sud: Călărași, Giurgiu, Ialomița, București, Ilfov, Prahova;
Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galați, Tulcea, Constanța, Buzău, Vrancea.

Ca urmare a abrogării principiului avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, prin decizia Comitetului Executiv al FRF din 27 iunie 2021, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri de baraj, egalitatea se menţine (la puncte și golaveraj), după o pauză de 5 minute acordată la terminarea celor 90 de minute regulamentare, jocul retur se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute, fără pauze între ele (doar pentru schimbarea terenului).
În cazul în care egalitatea se menţine şi după reprizele de prelungire, echipa câştigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă, în conformitate cu Legile Jocului”
, sună unul dintre criteriile de departajare privind barajul de promovare în Liga 3.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dan-didita-din-liga-3-in-superliga-romaniei-19257095

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noul-antrenor-al-cs-dinamo-despre-faptul-ca-exista-trei-echipe-dinamo-bucuresti-in-fotbalul-romanesc-avem-antecedente-cu-fcsb-steaua-pe-cine-considera-club-mama-19257052

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-bihor-oradea-parcurs-peste-asteptari-in-seria-10-din-liga-3-19257016

https://liga2.prosport.ro/liga-3/vedita-colonesti-alte-trei-achizitii-pentru-salvarea-de-la-retrogradare-19257002

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mihai-stere-la-47-de-ani-a-perfectat-primele-transferuri-si-spera-sa-o-salveze-de-la-retrogradare-pe-olimpic-zarnesti-19257003

Marius ANGHEL 31 Dec. 2022, 16:33 Liga 4
Pe aceeași temă