FRF a anunțat când se vor juca meciurile amânate din Liga 2 și 3. Decizia FRF de după moartea dinamovistului Ekeng a nemulțumit majoritatea conducătorilor cluburilor

Marius ANGHEL 08 May. 2016, 13:34 Special
FRF a anunțat când se vor juca meciurile amânate din Liga 2 și 3.** Decizia FRF de după moartea dinamovistului Ekeng a nemulțumit majoritatea conducătorilor cluburilor

UPDATE 3: Alături de meciul de la Călărași dintre Dunărea și Rapid, alte două partide din etapa amânată pentru mijlocul săptămânii viitoare se vor desfășura la alte ore față de restul jocurilor.

Meciul de la Târgoviște, de pe stadionul „Eugen Popescu”, dintre Chindia și Gaz Metan Mediaș va avea loc miercuri, 11 mai, de la ora 16:00, cu o oră mai devreme față de restul partidelor. În timp ce meciul FC Brașov – CS Mioveni se va juca joi, 12 mai, de la ora 19:00.

Celelalte jocuri ale etapei vor avea loc miercuri, 11 mai, la ora 17:00.

Toate cele trei partide care se dispută la ore diferite, cele de la Călărași, Târgoviște și Brașov, vor fi transmise în direct de DigiSport și DolceSport, acesta fiind motivul pentru care au fost programate la ore diferite.


 

UPDATE 2: Amânată de FRF din cauza decesului fotbalistului de la Dinamo Patrick Ekeng, partida Dunărea Călărași – Rapid București, din cadrul etapei a 6-a a play-off-ului Ligii a 2-a, ce urma să se desfășoare sâmbătă, 7 mai, de la ora 13:00, a fost reprogramată pentru miercuri, 11 mai, de la ora 18:00, cu o oră mai târziu față de restul partidelor.

„Am primit de la federație această informație. Partida cu Rapid va avea loc miercuri, 11 mai, de la ora 18:00. Ni s-a mai spus că nu se schimbă nimic din datele inițiale ale jocului”, a spus, citat de afcdunarea-calarasi.ro, președintele Dunării, Constantin Ștefan.


 

UPDATE: Federația Română de Fotbal a anunțat astăzi, după-amiază, când vor avea loc meciurile din cadrul campionatelor Ligii 2 și 3 ce ar fi trebuit să se desfășoare în această dimineață și mâine. Așa cum Liga2.ro a anunțat la prânz, jocurile din Liga 2 au fost reprogramate pentru miercuri, 11 mai, de la ora 17:00, în timp ce Liga 3 se va juca la finalul săptămânii viitoare, pe 14 mai, campionatul urmând a fi prelungit cu o săptămână față de cum era stabilit inițial.

Iată comunicatul FRF:

„În conformitate cu dispozițiile art. 36 din Statutul Federației Române de Fotbal, Comitetul de urgență compus din Răzvan Burleanu, Președinte FRF, Gino Iorgulescu, Prim-vicepreședinte FRF, Octavian Goga, Vicepreședinte FRF, cu unanimitate de voturi hotărăște:

– Aprobă Referatul Departamentului Competiții al FRF și dispune ca jocurile amânate conform Deciziei nr. 7/07.05.2016 a Comitetului de Urgență al FRF să se desfășoare astfel:

• Jocurile din cadrul play-off-ului și play-out-ului Ligii a 2-a programate inițial în data de 07.05.2016 se vor desfășura în data de 11 mai 2016, ora 17:00;
• Jocurile din cadrul Ligii a 3-a programate inițial în data de 07.05.2016 se vor disputa în data de 14 mai 2016. Programul competițional al Ligii a 3-a urmează astfel a fi devansat cu o săptămână, respectiv ultima etapă din cadrul campionatului național Liga a 3-a urmând a se desfășura în data de 4 iunie 2016.
• Etapa finală a competiției Liga Elitelor U19 (finala mică și finala mare) programată inițial în data de 07.05.2016 se va desfășura în data de 21 mai 2016;
• Etapa din cadrul competiției Liga Elitelor U17 – Seria Est și Seria Vest – programată inițial în datele de 07 și 08 mai 2016 se va desfășura în data de 11 mai 2016″
.


 

Campionatul Ligii 2 și 3 a fost dat peste cap de tragedia petrecută vineri seară la meciul Dinamo – FC Viitorul și de decizia FRF de a amâna jocurile programate în acest weekend. Sâmbătă și duminică dimineață era stabilit să se desfășoare meciurile din etapele 6 și 5 din play-off-ul, respectiv play-out-ul Ligii 2. Sâmbătă, de la ora 18:00, ar fi trebuit să se dispute ultimele meciuri rămase în cadrul etapelor 23 (Seriile 1, 2, 3 și 5) și 26 (Seria 4) din campionatul Ligii 3. Hotărâtea forului condus de Răzvan Burleanu a atras o serie de nemulțumiri din partea oficialilor cluburilor din cele două competiții, cu toate că FRF a promis că cheltuielile de deplasare (transport, cazare, masa) efectuate de echipele ce urmau să dispute în această etapă partide în deplasare vor fi decontate.

Pentru a transmite cât mai repede noile date oficiale la care vor avea loc meciurile amânate din acest weekend, federalii au cerut propuneri reprezentanților cele două campionate în Comitetul Executiv al FRF.

Astfel, pentru Liga 2 s-a propus două date, 11 mai și 25 mai, iar pentru Liga 3 existau mai multe variante, printre care și prelungirea campionatului cu încă o săptămână. Totuși, marea parte a conducătorilor cluburilor din cel de-al treilea eșalon au mers pe varianta mutări jocurilor de astăzi pentru miercuri, 11 mai. Propunerile urmează să fie analizate de Comitetul de Urgență al FRF și anunțate în cursul zilei de astăzi, 7 mai.

Cel mai probabil, în cazul Ligii 2, meciurile ce ar fi trebuit să se dispute astăzi vor fi reprogramate miercuri, 11 mai, de la ora 17:00. Varianta cu 25 mai e puțin probabilă, deoarece jocurile de baraj pentru promovare ar trebui mutate, lucru neagreat nici de FRF, nici de televiziunile care au drepturile de a transmite aceste meciuri.

„Miercuri, 11 mai, ora 17:00. 99,9% sunt sigur că atunci vor avea loc meciurile amânate din acest weekend. Marți este Adunare Generală. Normal era etapă pe 11, dar s-a mutat pe 18 mai datorită finalei Cupei României. Finală fiind amânată și ea, 11 mai rămâne singura dată care să permită derfășurarea competiției fără a perturba jocurile de baraj. S-a discutat, urmează să se întrunească astăzi Comitetul de Urgență și să se stabilească. Eu am fost întrebat și am propus două variante, 11 mai, ora 17:00, iar, la cerere, dacă echipele sunt de acord și vor să joace mai devreme, sau 25 mai, dar ar fi însemnat mutarea jocurilor de baraj. Nu mai începeau pe 1 iunie, ci pe 4, lucru care se pare că nu se poate întâmpla, deoarece sunt fixate jocurile în grila TV. Asta mi s-a răspuns, asta vă răspund și eu. Atunci a fost agreată varianta de 11 mai, ora 17:00. Am cerut să se publice cât mai repede pentru ca și cluburile să fie în cunoștință de cauză”, a spus, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu, unul dintre reprezentanții Ligii 2 în Comitetul Executiv al FRF.

Surse din cadrul FRF spun însă că meciurile din Liga 2 și 3 nu pot fi programate pentru miercuri, 11 mai, deoarece cu o zi mai devreme, la Casa Fotbalului are loc Adunarea Generală a FRF. Acolo unde vor fi prezenți și conducătorii cluburilor din Liga 2 și 3, adică cei care trebuie să se ocupe de organizarea meciurilor de miercuri.

 


 

Oficialii Federației Române de Fotbal au decis, vineri noapte, după tragedia petrecută în timpul meciului Dinamo – FC Viitorul, ca partidele ce ar fi trebuit să se dispute sâmbătă și duminică în campionatele Ligii 2 și 3 să fie amânate pentru o dată nestabilită deocamdată. Decesul dinamovistului Patrick Ekeng a băgat fotbalul românesc în doliu.

 

Foto: Alexandru DOBRE (Mediafax)

Marius ANGHEL 08 May. 2016, 13:34 Special
Pe aceeași temă