FOTO! ASU Politehnica și RCM Timișoara, uniți împotriva autismului

Marius ANGHEL 30 Nov. 2013, 19:14 Special

Echipa de fotbal din liga a patra susținută de Peluza Sud Timișoara, alături de campionii României la rugby, au jucat astăzi un meci caritabil. Scopul este strângerea de fonduri pentru a închiria un spațiu destinat unei grădinițe special pentru copii care suferă de autism și sindromul Down.

Spectacolul a fost unul rar întâlnit pe arenele sportive: o repriză s-a jucat rugby, una fotbal, iar în cea de-a treia parte a evenimentului cele două echipe au practicat football touch (o combinație între cele două sporturi). Circa 200 de oameni au înfruntat frigul pentru a-i aplauda pe sportive și a se amuza, în special la jocul de rugby, în care fotbaliștii au încercat să le țină piept „munților de oameni” din echipa lui Dannie de Villiers.

La fotbal, jocul s-a mai echilibrat, Fercu a arătat că știe și cu călcâiul, iar Randall „Fish” Morrison a arătat reale calități de portar. Faza meciului a fost oferită, însă, de ceib de la ASU Politehnica, atunci când au beneficiat de un corner. Mai mulți jucători de pe banca de reserve au intrat în teren și au ridicat pe brațe doi coechipieri, exact ca la rugby când se execută o tușă. Astfel, jucătorilor aflați la înălțime le-a fost mai ușor să lovească mingea cu capul, spre amuzamentul spectatorilor.

„Îl vrem pe Fish la noi în poartă!”

Atmosfera a fost foarte frumoasă, glumele nu au fost puține. Fotbaliștii și rugbiștii s-au împrietenit și au cântat împreună cu galeria la finalul meciului.

„A fost un eveniment extraordinar, foarte reușit, lumea s-a simțit bine, noi ne-am simțit bine și sperăm că a avut și efectul scontat, că am reușit să strângem ceva bănuți pentru oamenii care au nevoie. Am văzut câțiva jucători foarte buni în echipa de rugby, dar nu ne permitem să-i luăm, îi lăsăm acolo unde sunt, pentru că ei sunt campioni și ne mândrim cu ei”, a spus Paul Codrea.

Întrebat dacă vreun elev al său ar face față la rugby, antrenorul alb-violeților a spus: „Nu cred. Poate doar Ilie și Făgețan”. Codrea a glumit, nominalizându-i pe doi dintre cei mai scunzi dintre jucătorii săi.

„Fish” Morrison a dezvăluit că fotbalul nu este un sport străin pentru el. „Când eram încă acasă, în Africa de Sud, am jucat ca portar într-o echipă de fotbal de amatori. Putem discuta, dacă mă vor la echipă, poate merg la ei”, a declarat jucătorul din linia a treia a RCM-ului.

Antrenorul campionilor naționali de la rugby, Dannie de Villiers, a fost și el încântat de evenimentul pe care cele două cluburi l-au pus la cale.
„A fost incredibil. A fost foarte frumos să îi vedem pe fotbalișt jucând rugby și invers și când vom avea ocazia vom repeta această acțiune. Poate o să ne certăm pentru Fish, să vedem cine îl ia. (râde) Paul Codrea este un om extraordinar și, în afara faptului că am jucat pentru un scop caritabil, e uimitor câți prieteni noi ne-am făcut în aceste zile. Sportivii din acest oraș trebuie să lucreze împreună și astfel putem face foarte multe lucruri pentru comunitate”, a declarat antrenorul echipei de rugby.

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 30 Nov. 2013, 19:14 Special
Pe aceeași temă