FK Csikszereda a câștigat prima ediție a Cupei Secuilor

Marius ANGHEL 06 Jul. 2014, 13:29 Special

Asociația Județeană de Fotbal Mureș a inițiat și organizat sâmbătă, 5 iulie 2014, prima ediție a Cupei Secuilor la fotbal. Această inițiativă a fost susținută și de asociațiile județene de fotbal din Harghita și Covasna.

Faza națională a Cupei Secuilor s-a desfășurat la Ungheni, sâmbătă, 5 iulie, în organizarea AJF Mureș. La competiție au participat trei echipei. Un meci s-a disputat pe parcursul a două reprize a câte 30 de minute, iar în finalul partidei, indiferent de rezultat, s-au excutat lovituri de la 11 metri, mai mult pentru deliciul publicului spectator.

În urma trialului disputat între echipele AS Înfrățirea Valea Izvoarelor (MS), FK Csikszereda Miercurea Ciuc (HR) și Nemere Ghelinta (CV), câștigătoarea s-a dovedit a fi reprezentanta județului Harghita, echipa FK Csikszereda, care s-a impus în ambele partide jucate, respectiv 2-1 cu A.S. Înfrățirea Valea Izvoarelor și 4-2 cu Nemere Ghelinta. Reprezentanta județului Mureș a câștigat întâlnirea cu Nemere Ghelinta, scor 4-1, și s-a clasat pe locul II, medaliile de bronz rămânând echipei din Covasna.

La final, toate cele trei echipe participante au fost premiate cu diplome, cupe și medalii. Echipa clasata pe locul I, FK Csikszereda Miercurea Ciuc, a primit tricouri galbene de campion. Premierea a fost efectuată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

„Voi susține pe mai departe această competiție”

„Dincolo de nivelul fotbalistic trebuie să vorbim de inițiativa organizării acestui eveniment, iar aici AJF Mureș, prin președintele Mircea Bucur, are un rol extraordinar de important, și bineânțeles împreună cu celelalte două asociații județene din Harghita și Covasna, care au înțeles și și-au asumat această direcție, ce presupune organizarea unei competiții care poate deveni una de tradiție în această zonă. Sunt foarte încântat și acesta este și motivul pentru care am răspuns invitației AJF Mureș de a fi prezent la prima ediție, tocmai poate pentru a transmite un mesaj puternic de susținere a acestei competiții, și ne dorim ca aceasta să continue”, a afirmat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

„Deși am trecut de nenumărate ori prin localitatea Ungheni, județul Mureș, este pentru prima dată când ajung la terenul de fotbal. Am rămas plăcut impresionat de implicarea și pasiunea oamenilor de aici, atât al autorităților locale, cât și inițiatorilor acestui proiect legat de Clubul Sportiv Viitorul Ungheni, al cărui președinte este Cristian Duran, ceea ce mă face să fiu încântat de faptul că am venit aici, și bineânțeles că voi da curs încontinuare tuturor invitațiilor din țară de a fi prezent acolo unde putem să dezvoltăm fotbalul românesc”, a mai spus Răzvan Burleanu.

„Dacă ști să oferi spectacol, fotbalul este plăcut și în ligile inferioare”

„A fost în cele din urmă o nouă competiție reușită. Mă bucur de faptul că toți cei prezenți s-au simțit mulțumiți atât din punct de vedere organizatoric, cât și al spectacolului fotbalistic oferit de cele trei echipe participante. Nu au existat incidente, având în vedere că s-au întâlnit atât în teren, cât și în tribune, echipe și spectatori din trei județe. Un lucru pozitiv la constituit și prezența la acest trial a președintelui FRF, Răzvan Burleanu, dat fiind faptul că această fază națională s-a disputat între o echipă de Liga III și două echipe de Liga IV. Dacă ști să oferi spectacol, fotbalul este plăcut și în ligile inferioare”, a declarat Mircea Bucur, prședintele AJF Mureș.

Articol și foto de Sorin CRĂ‚CIUN

Marius ANGHEL 06 Jul. 2014, 13:29 Special
Pe aceeași temă