Filmul „Promovarea” , la ultimele scene

29 May. 2009, 17:25 Special
Filmul

Lupta pentru promovare din seria a doua a ligii secunde poate lua sfârșit după etapa cu numărul 32. În momentul de față Unirea Alba Iulia și Internațional Pitești ocupă primele două poziții ale clasamentului cu același număr de puncte, 60, fiind departajate doar de golaveraj. Imediat după ele vin alte două formații cu un punctaj egal, 53 de puncte, FCM Târgu Mureș și CSM Rm. Vâlcea.

De runde bune "războiul" pentru Liga întâi a fost dus, mai întâi în cinci, FC Drobeta aflându-se și ea la un moment dat în această cursă, iar apoi în patru. Ultimele meciuri au făcut însă ca albaiulienii și piteștenii să profite de pașii greșiți ai contracandidatelor și să se distanțeze aproape decisiv. Lovitura de grație poate veni în această etapă când Unirea și Internațional ar promova matematic, asta în cazul în care și-ar câștiga meciurile de pe teren propriu.

În condițiile acestea, mai rămâne o singură necunoscută privind promovatele în prima ligă. Ceahlăul este deja promovată, locul doi fiind disputat în continuare de FC Ploiești și Delta Tulcea. Momentan formațiile se află la egalitate de puncte, 55, dar prahovenii au un meci mai puțin de disputat. În funcție de rezultatult meciului din această etapă pe care îl va disputa FC Ploiești se va vedea cine este cu adevărat favorită pentru locul doi, asta pentru că etapa viitoare Delta va sta, iar prahovenii vor avea meci, car ar putea să fie hotărâtor. Dacă nu, totul se va decide în chiar ultima etapă când cele două formații se vor întâlni.

 

Liga a II-a, Seria I

 

Etapa 31, Știința Bacău – FC Ploiești (3 iunie);

Etapa 32, FC Ploiești – Dunărea Galați;

                 Delta va sta pentru că Prefab s-a retras în tur;

Etapa 33, Ceahlăul Piatra Neamț – FC Ploiești;

                 Delta Tulcea – FC Buftea;

Etapa 34, FC Ploiești – Delta Tulcea;

 

"Suntem foarte aproape de o promovare foarte frumoasă și foarte muncită"

Nicolae Ungureanu, antrenor secund Internațional Curtea de Argeș

 

"În condițiile în care sâmbătă se sărbătoresc zilele orașului Alba Iulia, suntem obligați să batem pe Minerul Lupeni acasă și să promovăm chiar cu două etape înainte de final."

Adrian Falub, antrenor Unirea Alba Iulia

 

 

Articol scris de Alexandru Amironoaiei

 

29 May. 2009, 17:25 Special
Pe aceeași temă