FC Brașov, în pragul dispariției! Neculaie caută variante pentru formarea unei noi echipe. Academica Argeș e pe listă

Marius ANGHEL 08 Jun. 2015, 17:10 Special
FC Brașov, în pragul dispariției!** Neculaie caută variante pentru formarea unei noi echipe. Academica Argeș e pe listă

Retrogradată în Liga 2, aflată în insolvență și rămasă fără jucători, FC Brașov se află în cea mai neagră perioadă a existenței sale. Echipa de la poalele Tâmpei caută în acestă perioadă cea mai bună variantă pentru a-și continua activitatea. Ioan Neculaie se gândește chiar la varianta de a aduce la Brașov pe Unirea Tărlungeni sau Academica Argeș Pitești.

„FC Brașov este un club înglodat în datorii, astfel că doar o minune mai poate salva clubul de la faliment”, spun tot mai mulți oameni din fotbalul brașovean. Romeo Pașcu, președintele de onoare al clubului, dădea asigurări că Ioan Neculaie va continua să finanțeze echipa chiar și Liga 2, însă lucrurile nu stau tocmai așa, iar faptul că acum la club domnește haosul este cel mai elocvent exemplu. Drept dovadă că omul de afaceri caută variante pentru formarea unei noi echipe.

Neculaie a purtat, conform ziarului Monitorul Expres, mai multe discuții cu Iosif Kiss, primarul Tărlungeniului și totodată președintele echipei din Seria a II-a a Ligii 2, pentru a muta Unirea la Brașov, însă s-a lovit de refuzul acestuia. „Este adevărat că am discutat cu Ioan Neculaie, care mi-a propus chiar varianta ca noi să jucăm la Brașov. Despre fuziune nu poate fi vorba pentru că efectiv nu se poate. Noi dorim să continuăm în Liga a II-a, dar vrem să jucăm la Tărlungeni, pentru că aici este baza noastră. Personal, îmi doresc enorm ca FC Brașov să continue, dar nu văd sub ce formă… Au fost ceva discuții și cu alte cluburi din țară care au fost interesate de preluarea Unirii Tărlungeni, pentru că oamenii din fotbal știu că acest club nu are datorii”, a declarat Iosif Kiss pentru sursa citată.

Lăzărescu nu infirmă, spunând că sunt mai multe variante

La Brașov a apărut în ultimele zile și zvonul că s-ar dori aducerea în oraș a echipei Academica Argeș Pitești, conducerea căreia a anunțat de curând că nu mai dorește să bage bani și că sunt dispuși să o cedeze altcuiva. Nu ar fi prima mutare de acest gen, având în vedere istoria clubului care a mai jucat și purtat nume ca Buftea sau Clinceni.

Dan Lăzărescu, președintele Academicii, nu a infirmat varianta ca echipa să fie mutată la Brașov, spunând că în acest moment sunt în discuții cu mai mulți oameni de afaceri din țară. „Suntem în discuții să fim preluați de altcineva, mă refer la club, că nu are nicio datorie. Asta nu înseamnă că va rămâne tot Academica. Este vorba de mai multe județe din țară care doresc să preia Academica, pentru că știu că clubul este unul curat. Nu pot să spun acum dacă este vorba și de Brașov. Sunt mai multe variante”, a declarat Lăzărescu.

Aducerea echipei Academica Argeș la Brașov e condiționată și de implicarea primăriei, împreună cu mai mulți investitori. O posibilă denumire fiind Steagul Roșu Brașov, mai scrie Monitorul Expres.

CITEȘTE și: Haos la FC Brașov! Clubul a rămas fără jucători și nu e sigur dacă va mai continua și în Liga 2

Finanțatorul echipei Academica Argeș și-a anunțat retragerea. „Noi am încheiat-o cu fotbalul”. După Buftea, Clinceni și Pitești, clubul e gata pentru o nouă destinație

Marius ANGHEL 08 Jun. 2015, 17:10 Special
Pe aceeași temă