Haos la FC Brașov! Clubul a rămas fără jucători și nu e sigur dacă va mai continua și în Liga 2

Marius ANGHEL 04 Jun. 2015, 18:04 Seria 2

Retrogradarea „stegarilor” în Liga a II-a a accentuat haosul cu care se confruntă clubul brașovean. La un pas de faliment, cei de la FC Brașov încă nu știu în ce eșalon vor juca, existând chiar scenariul sumbru ca legendarul club brașovean să-și încheie activitatea! La începutul acestei săptămâni, Romeo Pașcu anunța că a avut mai multe discuții cu Ioan Neculaie, iar variantele sunt destul de optimiste.

„Echipa va continua. Am avut discuții cu Ioan Neculaie și am văzut că el este hotărât să continue. El caută soluții pentru ca această echipă să revină rapid în Liga 1. Pentru a ataca promovarea eu spun că echipa are nevoie de un buget de 700-800.000 de euro”, spunea Pașcu.

Antrenor au, jucători nu

Oficialul lui FC Brașov a spus că Neculaie este decis să continue cu Adi Szabo la timonă. „Patronul a confirmat actualul staff tehnic cu Szabo, Șanta și Nicolau, iar Balint a decis să plece la Clinceni”. În ceea ce privește lotul de jucători, lucrurile sunt complicate. Concret, în acest moment FC Brașov mai are sub contract doar doi jucători importanți, este vorba de portarii Florin Iacob și Daniel Mutu. Restul fotbaliștilor au încheiat contractele sau au revenit la echipele de la care au fost împrumutați.

În cazul în care FC Brașov va continua, cel puțin în Liga a 2-a, în lot pot reveni și tinerii jucători împrumutați la alte echipe: Horia Popa, Oltean, Ispas sau Iakab.

Se reziliează contractul cu ISB?

Chiar dacă oficialii brașoveni își puneau mari speranțe ca în cadrul Adunării Generale de la LPF să se propună revenirea la un campionat de 18 echipe, situație în care Mediașul, Brașovul, „U” Cluj și Rapidul ar rămâne în Liga 1, șansele de reușită sunt minime. „Va fi o Adunare Generală cu scântei pentru că este vorba de banii din drepturile de televiziune. Dacă deținătorul drepturilor de televizare din Liga 1, ISB, nu va veni cu garanții bancare mai mult ca sigur contractul va fi reziliat, situație în care cei de la DigiSport ar fi favoriți să preia drepturile TV. Cum nici de la Digi nu pot oferi singuri 28 milioane de euro pentru un sezon, suma va fi puțin mai mică, iar în această situație nu avantajează un campionat cu 18 echipe”, a declarat un președinte de club din Liga 1.

Situația lotului actual

• Jucători aflați la final de contract: Daniel Barna, Bogdan Străuț, Leopold Novak, Diogo Santos, Sașa Novakovic, Mislav Leko, Lucian Goian, Gabi Matei, Artjom Artjunin, Adnan Aganovic, Marko Bencun, Cristian Ganea, Șerban Moraru, Alexandru Ciocîlteu, Damir Zlomislic, Tiberiu Petriș, Tomislav Juric, Mugurel Buga, Cătălin Țîră (clauză în contract prin care se precizează că este jucător liber dacă echipa retrogradează), Liviu Ganea (final de împrumut), Marian Constantinescu (clauză în contract prin care se precizează că este jucător liber dacă echipa retrogradează)

• Jucători care mai au contract: Florin Iacob (un an), Daniel Mutu (un an), Bogdan Căucă (cinci ani), Vlad Boția (patru ani).

Sursa: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 04 Jun. 2015, 18:04 Seria 2
Pe aceeași temă