Doliu în fotbalul românesc! A murit Dan Lăzărescu, fost arbitru și președinte al clubului Academica Argeș

11 May. 2020, 23:32 Liga 2
Doliu în fotbalul românesc! A murit Dan Lăzărescu, fost arbitru și președinte al clubului Academica Argeș

Fostul arbitru cu ecuson FIFA, Dan Lăzărescu, a decedat astăzi, 11 mari, la doar 49 de ani. În ultimii ani specialist pe arbitraj la TelekomSport, Lăzărescu a fost găsit fără suflare în propria locuință, în baie. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața, astfel că au constatat decesul. Acesta ar fi suferit un stop cardio-respirator.

Dan Lăzărescu a fost mulți ani asistent în primul eșalon al fotbalului românesc și a fost delegat la 92 de partide, pentru ca în Liga 2 să se afle de 96 de ori în brigada de arbitri.

În 2004, tușierul a fost nevoit să se retragă din fotbal, din cauza unor probleme medicale, la vârsta de 35 de ani. Ulterior, avea să sufere trei intervenții la coloană și a fost diagnosticat cu lombosciatică.

În iunie 2019, Lăzărescu vorbea la GSP Live despre problemele sale de sănătate: „În timpul carierei am avut două operații la coloană. Anul trecut am făcut-o pe a treia. A fost foarte grav. S-a declanșat rapid. Doctorul mi-a spus că nu a văzut o asemenea hernie de disc. Anul trecut am ridicat ceva greu și s-a declanșat o pareză pe piciorul drept. Am rămas cu o semipareză. M-am mișcat foarte repede, în trei zile m-am operat. Recuperarea a fost foarte grea, 6 luni am mers cu două cârje și încă 3 luni cu o cârjă. A fost foarte grav. Dacă mai întârziam o zi cu operația, riscam să rămân paralizat de la brâu în jos”.

Dan Lăzărescu a fost vicepreședinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, dar și președinte al fostului club din Liga 2 Academica Argeș, actuala Academica Clinceni, fostă CS Buftea, ACS Buftea și FC Clinceni.

11 May. 2020, 23:32 Liga 2
Pe aceeași temă