FC Clinceni va fi noua denumire a Academicii Argeș Pitești. În aceste zile se definitivează actele. Balint: „Sunt convins că vom face o echipă care să fie respectată”

Marius ANGHEL 24 Jun. 2015, 12:26 Liga 2

ACS Academica Argeș Pitești nu va mai exista din următoarele zile, sub aceeași denumire. Gruparea care și-a început aventura la Buftea, s-a mutat odată cu promovarea în Liga 2 la Clinceni și mai apoi la Pitești, va reveni din această vară în comuna de lângă Capitală. Liga2.ro scria în exclusivitate pe 16 iunie că echipa prezidată de Dan Lăzărescu a ajuns la un acord cu un investitor din Clinceni, acolo unde își va continua activitatea clubul din Seria I. Academica va reveni la penultima denumire, FC Clinceni, îl va avea manager general pe Bogdan Apostu, iar antrenor principal va fi Laszlo Balint (foto). În aceste zile se fac actele oficiale pentru mutarea clubului la Clinceni.

Despre noul proiect al echipei FC Clinceni a scris marți seară, pe pagina personală a unei rețele de socializare, viitorul antrenorul al ilfovenilor, Laszlo Balint. Fostul „secund” al FC Brașov a vorbit despre noua provocare din cariera sa, de colaborarea cu Bogdan Apostu și despre următoarea ediție de campionat a Ligii 2.

„FC Clinceni, o nouă provocare!

După cum probabil știți, sezonul viitor mă va găsi în postura de antrenor principal al echipei FC Clinceni. Categoric va fi o mare provocare pentru mine, pentru că ultimele două săptămâni au adus noutăți în ceea ce privește echipa din Clinceni, care a preluat locul Academicii Argeș din liga a doua.

Împreună cu Bogdan Apostu, care va fi managerul general al clubului, sunt convins că vom face o echipă care să fie respectată la nivelul ei. Pasiunea, entuziasmul și ambiția sunt atuurile noastre în acest proiect. Orice început este greu, însă vom încerca să răzbim în climatul actual, deloc prielnic, al fotbalului românesc.

Probabil, la începutul săptămânii viitoare va fi organizată o conferință de presă în care vor fi anunțate mai multe detalii legate de acest proiect. Este o perioadă în care purtăm foarte multe discuții legate de jucători, tocmai pentru a reuși închegarea unui lot competitiv.

În altă ordine de idei, la acest moment, din cauza incertitudinii de la ligile inferioare, nu se știe cum va arăta formatul competiției eșalonului secund pentru următorul sezon. Eu sper, totuși, ca FC Brașov să fie repartizată în cealaltă serie, în cazul în care va rămâne acest sistem cu două serii… Și cu această ocazie, le doresc mult succes în dificila misiune de a readuce clubul pe prima scenă”, a scris Balint, care în cariera sa de antrenor a mai pregătit-o din postura de „principal” pe Unirea Tărlungeni.

Managerul Bogdan Apostu așteaptă ca în scurt timp actele noului club să fie aprobate. „Am ajuns la un acord cu cei de la Academica, dar până nu vor ieși actele oficiale de la judecătorie nu pot să spun ceva concret. Mai durează câteva zile”, a spus Apostu pentru Liga2.ro.


Comuna Clinceni va avea din nou echipă în Liga 2

În comuna de lângă București mai există, totodată, și clubul Inter Clinceni, care activează în Liga 3 și care în sezonul recent încheiat s-a clasat pe locul 8 în Seria 3, dar și o academie de fotbal, ACS Viitorul Clinceni. Acesta din urmă, în parteneriat cu Steaua, va organizat în perioada 24-26 iulie 2015 Cupa Clinceni, un turneu ce se dorește a fi cel mai important la nivel de copii și juniori din Europa de Est, obiectivul declarat fiind strângerea a 150 de echipe. Înscrisă în programul oficial al FRF de dezvoltare al fotbalului juvenil pe perioada 2015-2020, competiția va avea loc în perioada 24-26 iulie 2015, pe terenurile complexului sportiv din comuna ilfoveană și va fi organizată pe cinci categorii de vârstă: 2004, 2005, 2006, 2007 și 2008. Directorul turneului este chiar Bogdan Apostu, iar comitetul de organizare îl are ca președinte pe Constantin Bigan și vicepreședinți pe Țiți Dumitriu și Iulian Voiculescu.

Mai multe informații puteți citi aici: VIDEO | Steaua și FRF se implică în turneul anului la copii și juniori. Cupa Clinceni își propune să strângă 150 de echipe la cinci categorii de vârstă

 
Marius ANGHEL 24 Jun. 2015, 12:26 Liga 2
Pe aceeași temă