EXCLUSIV | Academica Argeș va avea un nou finanțator. Clubul revine de unde a plecat și va juca tot în Liga 2: „Acordul este și semnat”. Ce orașe au mai fost interesate de preluarea echipei

Marian Dima, Marius ANGHEL 16 Jun. 2015, 17:24 Liga 2

UPDATE: Contactat de Liga2.ro, Bogdan Apostu, cel care ar urma să fie noul manager general al clubului din Clinceni, a recunoscut interesul pentru preluarea Academicii Argeș, însă a declarat că, deocamdată, înțelegerea nu este încă parafată.

„Sunt discuții în sensul ăsta și urmează să facem o conferință de presă în câteva zilele să anunțăm dacă se concretizează sau nu proiectul. Deocamdată nu am ce să vă spun mai multe pentru că nu e cazul, nu știm ceva concret. Nu pot să-ți dau mai multe amănunte pentru că nu le știu nici eu în momentul ăsta. Nu le neg, există discuții, rămâne să vedem în câteva zile, până vineri. Până acum nu e nimic oficial”, a spus Apostu pentru Liga2.ro.

Bogdan Apostu (33 ani), originar din Hunedoara, a evoluat în cariera sa de fotbalist pentru Corvinul, Oțelul, UTA, Farul, Internațional Curtea de Argeș, Pandurii, Petrolul, FCM Târgu Mureș, „U” Cluj și Olimpia Satu Mare. În străinătate a evoluat pentru Bnei Sakhnin (Israel), Nyíregyháza și DiósgyÅ‘ri (ultimele două din Ungaria). Atacantul și-a pus ghetele în cui în iarnă, după ce și-a reziliat contractul cu gruparea sătmăreană din Liga 2. Acum începe o nouă carieră, de manager, pe lângă cea de agent de jucători.

În comuna de lângă București mai există un club de fotbal, Inter Clinceni, cel care activează în Liga 3 și care în sezonul recent încheiat s-a clasat pe locul 8 în Seria 3. Deocamdată nu se știe dacă în urmă creării noii echipe la Clinceni se va continua și cu Inter sau se va merge în paralel.

La Clinceni există, totodată, și o academie de fotbal, ACS Viitorul Clinceni. Clubul, în parteneriat cu Steaua, va organizat în perioada 24-26 iulie 2015 Cupa Clinceni, un turneu ce se dorește a fi cel mai important la nivel de copii și juniori din Europa de Est, obiectivul declarat fiind strângerea a 150 de echipe. Înscrisă în programul oficial al FRF de dezvoltare al fotbalului juvenil pe perioada 2015-2020, competiția va avea loc în perioada 24-26 iulie 2015, pe terenurile complexului sportiv din comuna ilfoveană și va fi organizată pe cinci categorii de vârstă: 2004, 2005, 2006, 2007 și 2008. Directorul turneului este chiar Bogdan Apostu, iar comitetul de organizare îl are ca președinte pe Constantin Bigan și vicepreședinți pe Țiți Dumitriu și Iulian Voiculescu.

Mai multe informații puteți citi aici: VIDEO | Steaua și FRF se implică în turneul anului la copii și juniori. Cupa Clinceni își propune să strângă 150 de echipe la cinci categorii de vârstă
 


 

Ratarea promovării la finalul acestui sezon de Liga 2 a pus punct „proiectului” ACS Academica Argeș Pitești. Finanțatorul grupării ilfovene mutată de la Buftea la Clinceni și mai apoi la Pitești, Constantin Moroianu, și-a anunțat colaboratorii imediat după terminarea campionatului că nu mai vrea să investească în fotbal și că este dispus să renunțe la club. Imediat, președintele Dan Lăzărescu a început discuțiile pentru cedarea Academicii și în aceste zile a și găsit un investitor căruia să-i dea predea clubul.

Academica Argeș Pitești își va continua astfel activitatea tot în eșalonul secund, cu noi patroni și o nouă denumire, la Clinceni, acolo unde a mai activat în urmă cu două sezoane sub denumirea de FC Clinceni. Brașov, Reșița, Sibiu sau Slatina au fost alte orașe interesate de preluarea Academicii.

Noii investitori din Clinceni se pare că vor merge pe vechea denumire, FC Clinceni, îl vom numi manager general pe fostul fotbalist Bogdan Apostu, iar antrenor principal va fi Laszlo Balint, ultima dată „secund” la FC Brașov.

Mutarea a fost confirmată pentru Liga2.ro de Dan Lăzărescu (foto mic). „Se vrea un club nou. Academica nu va mai exista, adică nu răspund eu de ea după ce o cedez. Acordul este și semnat. E cineva privat, nu autoritățile locale. Bogdan Apostu, din câte știu eu la ora actuală. El va fi managerul clubului. Trecerea este foarte sigură. Nu știu ce planuri vor fi pentru că nu ne implicăm. Noi am vrut să închidem clubul pe zero, să nu avem nicio problemă, să-l dăm fără nicio datorie. Regret, sincer, nu poți să muncești doi ani de zile și să fii flower power, dar ăsta e fotbalul. Brașovul a fost interesat, Reșița, Oltul, Sibiul, astea ca și capitale de județ, ca să nu spun și comune, că nu are rost. Au fost tatonări, s-au interesat. Cu cei de la Clinceni aveam o relație mai veche, am încredere în ei. Echipa se va numi, din ce informații am, FC Clinceni”, a spus Lăzărescu pentru Liga2.ro.

După ACS Buftea, FC Clinceni și Academica Argeș Pitești, echipa ce a terminat actualul sezon de Liga 2 pe locul 2 în play-off-ul Seriei I se pregătește să ia o nouă denumire și să continue într-o nouă localitate, la Clinceni, comună deloc străină clubului.


Academica Argeș, pe când purta denumirea de FC Clinceni și juca în Liga 2 pe stadionul comunei de lângă București

Articol scris de Marius Anghel și Marian DIMA

CITEȘTE și: Finanțatorul echipei Academica Argeș și-a anunțat retragerea. „Noi am încheiat-o cu fotbalul”. După Buftea, Clinceni și Pitești, clubul e gata pentru o nouă destinație

FC Brașov, în pragul dispariției! Neculaie caută variante pentru formarea unei noi echipe. Academica Argeș e pe listă

 
Marian Dima, Marius ANGHEL 16 Jun. 2015, 17:24 Liga 2
Pe aceeași temă