FC Baia Mare are datorii de miliarde

03 Jul. 2009, 12:31 Special
FC Baia Mare** are datorii de miliarde

Echipa de suflet a băimărenilor continuă să supraviețuiască în pofida problemelor financiare. De acest lucru au grijă cei din Consiliul de Administrație: președintele Gabriel Zetea, vicepreședintele Vasile Vlașin și Petru Andronic, dar și președintele executiv Liviu Bala sau antrenorul principal Florin Fabian.
 

 

Plata jucătorilor, o prioritate

 

FC Baia Mare are datorii. Nu este un secret și nici nu își dorește nimeni să fie. Sunt de achitat câteva miliarde, aproximativ 7, la stat, 2 miliarde si 400 de milioane pentru salariile restante ale jucătorilor, 1,24 miliarde pentru prime, respectiv 1,2 miliarde prima de obiectiv. Bun. Înainte de toate conducerea clubului este interesată să facă plățile restante pentru jucători. Aceasta este prioritatea și, în
viitorul apropiat, pe măsură ce vor intra bani în bugetul clubului, jucătorii își vor primi banii cuveniți. Consiliul de Administrație, conducerea clubului, își asumă aceste datorii. Pe măsură ce va fi posibil, acestea vor fi stinse.

 

Se încearcă găsirea unor soluții pentru atragerea unor investitori, fie și mici. Se derulează campania "Susținem FC Baia Mare". Se vând tricouri, șepci și în curând urmează și alte produse inscripționate. Într-o singură lună s-au strâns aproximativ 200 de milioane de lei vechi. Nu e mult, dar contează. Se dorește ca lunar să intre cel puțin 200 de milioane de lei vechi din această campanie. În primul rând, pe lângă bani, campania aduce un plus la imaginea FC Baia Mare. Mai mult, există oameni de afaceri care se gândesc să sprijine echipa datorită acestei campanii. Vasile Vlașin a reușit deja să semneze un contract important cu firma Romdil, totodată, se află în discuții cu alte patru firme mari. Tricourile băieților vor fi inscripționate pe față cu logo-ul Romdil și de asemenea cu sigla "Fight Club", energizant produs de aceeași firmă. Este un pas în față care va fi urmat de alți pași importanți.
 

 

Fabian, un antrenor sufletist

 

Nu mai este o surpriză pentru nimeni că antrenorul principal al echipei, Florin Fabian, și-a prelungit contractul pe încă trei ani. Puțini au știut însă, până azi, adevăratul motiv. "Vreau să îmi continui munca la FC. Nu vreau să părăsesc această echipă la greu. Am aceleași restanțe ca ceilalți însă am încredere că problemele se vor rezolva", a mărturisit Florin Fabian. Decizia lui a însuflețit toată echipa de conducere, mai ales pe Liviu Bala, președintele executiv: "Îmi terminasem mandatul moral la sfârșit de campionat. Puteam acum să plec, dar am ales să rămân. Am rămas plăcut surprins de gestul lui Fabi și cred că trebuie cu toții  să rămânem alături de această echipă". Pe Florin Fabian îl așteaptă o perioadă dificilă deoarece nu este ușor pentru un antrenor să înceapă munca cu jucători nemulțumiți. Jucătorii însă vor fi invitați la masa tratativelor. Conducerea speră ca aceștia să înțeleagă perioada dificilă prin care trece clubul și să dea ce e mai bun din ei pentru ca FC Baia Mare să facă performanță și în Divizia B.

 

"Fabian iubește această echipă și probabil de aceea a ales să rămână alături de noi. A ales cu sufletul și de aceea cred că nu există un antrenor mai bun pentru această echipă. Ar trebui luat ca exemplu",  a declarat Gabriel Zetea, președinte al Consiliului de Administrație.
 

 

Bârfa e singura noastră plăcere ?!

 

Pentru cei care încearcă zi de zi să pună umărul la salvarea echipei, cele mai deranjante, probabil, sunt bârfele care tot apar la fiecare pas. E bine că se vorbește de FC Baia Mare. Înseamnă că suntem importanți. Dar ar fi bine, pentru cei ce iubesc fotbalul și au inima curată, ca aceste zvonuri răutăcioase, provenite de la oameni care se mint pe sine și pe noi că iubesc fotbalul și această echipă, să ia sfârșit. S-a tot vehiculat că amânarea reunirii lotului ar fi din cauza problemelor financiare, ceea ce nu este adevărat. Lotul se va întruni cu o săptămână întârziere, pe data de 6 iulie, deoarece la fel au procedat și celelalte echipe. Nu este vorba de rațiuni financiare precum au speculat unii. S-a tot spus că ar fi neînțelegeri între membrii Consiliului de Administrație. Parțial, adevărat. Însă mi se pare foarte normal să existe diferențe de opinie.

 

Gabriel Zetea, președintele Consiliului de Administrație, a explicat despre ce este vorba: "Nu pot să neg că nu au existat neînțelegeri. A fost lipsă de comunicare, dar s-a rezolvat. Lucrurile sunt clare atât la nivelul conducerii clubului cât și al Consiliului de Administrație". În orice caz, atât Consiliul de Administrație cât și conducerea clubului se străduiesc să rezolve problemelor existente, iar acest lucru este cel mai important. S-a tot vehiculat și revenirea domnului Heinrich Schorsch la FC Baia Mare. Nu este vorba de nimic cert. A existat o discuție între președintele CA și domnia sa, însă acesta nu a dat niciun răspuns. Consiliul de Administrație i-a adresat domnului Schorsch, precum și altor investitori, invitația de a prelua FC Baia Mare. Rămâne de văzut, în perioada următoare, dacă vor primi vreun răspuns pozitiv în acest sens.
 

 

Consiliul Județean Maramureș premiază jucătorii

 

În funcție de banii care vor intra în vistieriea Consiliului Judeațean Maramureș fotbaliștii noștri vor fi premiați pentru performanța obținută – promovarea în Divizia B. Premiul pentru promovare constă în 50.000 lei noi pentru echipă.

 

Important de menționat ar fi faptul că celor care susțin FC Baia Mare li s-au alăturat și câțiva oameni de afaceri din Borșa, care vor asigura cazarea și masa jucătorilor în cantonament. Cantonamentul va avea loc după o săptămână sau două de antrenamente.

 

Se încearcă găsirea celor mai bune variante. Printre soluții se află și împrumutarea sau vânzarea jucătorului Paul Batin, în momentul de față existând mai multe oferte destul de consistente în acest sens. Au fost găsite inclusiv soluții pentru a diminua cheltuielile în noul sezon. Există tratative cu un hotel important din Baia Mare unde ar urma să fie cazate echipele adverse, la rândul ei echipa noastră urmând să fie cazată gratuit în orașele unde vor fi meciuri  cu echipele respective. Urmează cu siguranță și alte  soluții care să aducă beneficii FC Baia Mare. Între timp, ne ocupăm de promovarea brandului FC Baia Mare.
 

 

sursa: fcbaiamare.ro

03 Jul. 2009, 12:31 Special
Pe aceeași temă