FC Argeș retrogradată în Liga a II-a

08 Jul. 2009, 21:16 Special
FC Argeș** retrogradată în Liga a II-a

Comisia de Disciplină LPF a decis, astăzi, retrogradarea echipei FC Argeș în urma implicării în acte de corupție. Astfel, echipa argeșeană, ocupantă a locului 10 în campionatul ce tocmai s-a încheiat, se vede nevoită se evolueze din sezonul viitor în Liga a II-a.
 

 

Totodată, patronul formației, Cornel Penescu a fost declarat persona non-grata în fotbalul românesc. De asemenea, echipa piteșteană a primit și o amendă de 3 miliarde de lei vechi.
 

 

În urma acestei decizii Gaz Metan Mediaș, echipă ce s-a aflat prima sub linia de retrogradare, va rămâne în prima ligă.
 

 

Președintele Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, a comentat decizia Comisiei de Disciplină a Ligii Profesioniste, care a hotărât ca FC Argeș să fie retrogradată și Cornel Penescu să fie declarat persona non-grata. Oficialul forului bucureștean a spus că s-a aplicat regulamentul și asta e tot ce contează. Sandu a mai declarat că este timpul ca să se încheie cu astfel de practici în Liga 1. "S-a aplicat prevederile regulamentare și nu mai încape altă discuție. FC Argeș a fost retrogradată, pot să apeleze la recurs și cu asta, basta! Semnalul către cluburi este clar: să  termine cu astfel de practici, pentru că era și timpul să se încheie cu aceste nereguli. Sînt unii patroni de cluburi iresponsabili care se ocupă cu astfel de lucruri"

 

La aflarea veștii, președintele celor de la Gaz Metan, Corin Cindrea, a lăudat decizia luată de Comisia de Disciplină FRF: “Este o decizie normală și corectă pentru că faptele petrecute erau prea clare și dovezile prea evidente ca membrii Comisiei de Disciplină să nu ia decizia de retrogradare a Argeșului. Nu știu ce contra probe pot să aducă cei de la FC Argeș. Astfel de fapte trebuie pedepsite ca atare și nu pot fi tolerate. Sper să fie un semnal de alarmă pentru fotbalul românesc. Ne bucurăm că rămânem în Liga I”.
 

 

FC Argeș revine în liga secundă după două sezoane petrecute în Liga I.
 

08 Jul. 2009, 21:16 Special
Pe aceeași temă