Primarul Piteștiului dă vina pe FRF pentru situația lui FC Argeș: „S-a grăbit să ne trimită în B”

Marius ANGHEL 15 Jun. 2013, 19:07 Seria 2
Primarul Piteștiului dă vina pe FRF pentru situația lui FC Argeș:**

Primarul s-a lansat într-un atac dur la adresa Federației Române de Fotbal, pe care o consideră principala vinovată pentru situația de la fosta echipă a lui Dobrin. În opinia edilului, forul condus de Mircea Sandu a retrogradat pe nedrept echipa în divizia B, în urma scandalului de corupție în care a fost implicat finanțatorul Cornel Penescu.

Pendiuc vrea ca și Steaua să fie retrogradată, pe aceleași considerente pe care formația din Trivale a fost trimisă în eșalonul secund în urmă cu 4 ani.

„Clubul traversează o perioadă extrem de grea, dar de vină este doar Federația Română de Fotbal. Ea a retrogradat echipa în 2009 în divizia secundă, când nici nu exista o decizie de condamnare a lui Cornel Penescu în acel dosar de mită cu arbitri. Penescu era anchetat doar, iar FRF s-a grăbit să ne trimită în B. Acum, la Steaua, sunt acte de corupție dovedite, cu patronul condamnat definitiv, la fel și unul din acționari (Teia Sponte) și FRF încearcă să o salveze. Steaua e protejată, există un interes, nu știu care e acesta, pentru ca ea să rămână în A, deși corupția în cazul echipei din Ghencea a fost dovedită.” a spus Pendiuc.

„FC Argeș nu o să dispară”

În ciuda faptului că deocamdată nu s-a găsit un investitor care să preia clubul, primarul Piteștiului susține că echipa va supraviețui, indiferent de hotărârea familiei Penescu cu privire la deschiderea procedurii de insolvență. „E greu, dar eu vă spun că FC Argeș nu o să dispară. Clubul e ca un copil care a fost prost îngrijit, dar acest copil nu este singur, nu este în deșert. Va supraviețui, chiar dacă va fi băgat în insolvență, chiar dacă nu se va găsi niciun investitor. Nu am pârghiile necesare să garantez acest lucru, dar vă promit că echipa nu o să dispară. FC Argeș va fi o formație cel puțin de ligă secundă.”

Sursa: Știri de Sport

Marius ANGHEL 15 Jun. 2013, 19:07 Seria 2
Pe aceeași temă