Cornel Penescu, fostul patron al FC Argeș, va fi eliberat din închisoare. Decizia luată de Tribunal

Marius ANGHEL 15 Nov. 2017, 18:38 Diverse

Tribunalul Argeș a aprobat, miercuri, eliberarea condiționată a lui Cornel Penescu (50 de ani), om de afaceri, fost finanțator al FC Argeș și proprietar al lanțului de magazine PIC. Decizia este definitivă și irevocabilă, Penescu urmând să fie eliberat în cursul zilei după ce a executat aproximativ șase ani de închisoare din cei opt.

Cornel Penescu ispășea în Penitenciarul Mioveni o pedeapsă de opt ani de închisoare, rezultată în urma a șapte dosare de corupție în care acesta a fost judecat. Cel mai edificator dosar rămâne cel cunoscut sub numele de „Mită pentru arbitri”. În 2016, Penescu a primit un spor de pedeapsă de trei ani, la cea inițială de cinci ani.

În 2006 a preluat Cornel Penescu echipa FC Argeș, din postura de patron al lanțului de magazine PIC. La vremea respectivă, Penescu avea o avere de 170 de milioane de dolari.

Pe 30 aprilie 2010, arbitrul de fotbal de Liga 1 Marius Martiș și fostul arbitru Ionică Serea au fost reținuți de procurorii anticorupție, apoi arestați preventiv, pentru 29 de zile, de judecătorii Tribunalului Argeș. Serea primea din partea lui Cornel Penescu 21.000 de dolari pentru un „rezultat pozitiv cu Steaua și puține cartonașe galbene pentru piteșteni”. S-a terminat 2-2 și centralul a scos o singură dată cartonașul pentru piteșteni. Serea a fost arestat preventiv pentru luare de mită, în timp ce Marius Martiș a fost arestat preventiv pentru complicitate la dare și luare de mită. În septembrie 2010, Serea și Martiș erau eliberați din arestul preventiv după aproape cinci luni, iar doi ani mai târziu, Tribunalul Prahova anunța pedepsele: trei ani de suspendare pentru Cornel Penescu, Marius Martiș, Ionică Serea și Liviu Făcăleață, angajat PIC, firma lui Penescu.

FC Argeș Pitești a intrat în faliment între timp, dar, din această vară, primăria Pitești a achiziționat brandul fostului club al lui Cornel Predescu și i l-a cedat celor de la SCM Pitești, care în acest an a reușit promovarea în Liga 2. SCM Pitești și-a schimbat denumirea în FC Argeș, iar după 17 etape desfășurate în actualul sezon se află pe locul 10 în clasament, cu 22 de puncte acumulate.

Marius ANGHEL 15 Nov. 2017, 18:38 Diverse
Pe aceeași temă