Exemplu de la fotbalul basarabean: galerie de fete!

28 Feb. 2012, 16:48 Special

Deși nu e un club prea cunoscut nici măcar în România, Gaz Metan Severin și-a câștigat fani peste Prut. În cantonamentul din Antalya, echipa antrenată de Marian Bondrea a fost cazată în același hotel cu FC Costuleni, club ce activează în Liga I din Republica Moldova.

La FC Costuleni, funcția de director al Departamentului de Marketing este ocupată de o femeie, responsabilă și de relațiile cu mass-media. Deși are doar 23 de ani și dă impresia că provine din lumea modelingului, Dorina Bagrinovski e o bună cunoscătoare a fenomenului fotbalistic. Simpatizează în România cu Dinamo București și a fost la amicalul pe care „câinii roșii” l-au disputat cu Dacia Chișinău, în urmă cu trei luni.

Dorina consideră că și Gaz Metan Severin are o echipă bună, capabilă să promoveze în Liga I: „Se știe că fotbalul românesc e superior celui moldovenesc. Recunosc că nu auzisem de Severin până să ne întâlnim în Antalya, în urmă cu trei săptămâni. Am stat la Belek în același hotel. Ulterior, am urmărit amicalul cu Aarau și pot spune că Gaz Metan are o echipă foarte bună și jucători de valoare. Sper să promoveze în prima divizie. Păcat că nu s-a mai ținut și amicalul cu FC Costuleni, dar programul a suferit unele modificări. Noi am jucat până la urmă cu Slatina, care ne-a învins cu 3-1. Echipă bună și Alro, dar nu cred că e peste Gaz, cu care sper să jucăm la vară un amical. Mi-aș dori la Chișinău, dar și la Severin, unde am văzut, pe net, că există un stadion foarte frumos. Totodată, domnul antrenor Bondrea mi-a lăsat o impresie foarte bună. E un om deosebit, cu etică, foarte inteligent și serios. Sunt convinsă că va avea rezultate, dar e nevoie de răbdare. Urez baftă echipei. Am devenit deja fan Severin”.

Dorina Bagrinovski: „Vrem frumusețe în tribune, nu huligani”

Pasionată încă din copilărie de fotbal, Dariana, așa cum îi spun prietenii, a câștigat în urmă cu un an Miss Diviza Națională, concurs similar organizat în trecut și în România. Originară din Chișinău, Dorina Bagrinovski a înființat galeria de fete „Golul leoaicelor din Costuleni” și fan-clubul echipei locale. Ajunsă ulterior într-o funcție la FC Costuleni, frumoasa basarabeancă crede că și femeile își au locul lor în fotbal, dar nu pe terenul de joc. E convinsă că o femeie ar putea activa și în cadrul clubului severinean.

„Costuleni era un club mic, necunoscut. Eu am reușit să creez o galerie exclusiv doar din fete, prima de acest gen din Republica Moldova. Noi dorim frumusețe în tribune, nu huligani. Îmi propun să realizez mai mult decât atât, iar, pe viitor, să ajung și președintele unui club de fotbal din Basarabia. De ce nu, chiar din România, la Gaz Metan Severin. Glumesc. L-am întâlnit pe domnul Gheorghe Constantin în Antalya și e un om priceput în fotbal. Poate la vară, dacă promovează echipa domnului Bondrea, aduc galeria mea de 50 de fete pe Stadionul Municipal”, a afirmat Dorina Bagrinovski.

O apreciază pe Gisela Oeri

Într-un interviu acordat site-ului Moldfootball, Dorina a dezvăluit mai multe despre activitatea sa la FC Costuleni, echipă care reprezintă un sat de 3500 de locuitori, din raionul Ungheni. FC Costuleni a promovat în premieră, în prima ligă, în urmă cu doi ani, dar dispută meciurile de acasă la Orhei, unde stadionul e omologat. Oficialii din Costuleni au în plan renovarea arenei locale.

Citiți aici un amplu interviu realizat de Moldfootball cu oficialul echipei din Costuleni

Fotografiată de Prosport anul trecut

Ca simplă fană a „câinilor roșii”, nefiind practic recunoscută de presa din România, Dorina chiar a fost surprinsă de fotografii Prosport în tribuna stadionului din Chișinău și a apărut în articolul publicat de Nicu Bădescu, pe 14 noiembrie 2011.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

28 Feb. 2012, 16:48 Special
Pe aceeași temă