EXCLUSIV: Contestația argeșenilor împotriva lui Martac a fost suspendată temporar!

Mihai Andries 21 Nov. 2012, 19:29 Special
EXCLUSIV: Contestația argeșenilor** împotriva lui Martac a fost suspendată temporar!

În cursul acestei zile s-a judecat la Comisia de Disciplină a FRF contestația clubului FC Argeș privind dreptul de joc al jucătorului Mădălin Martac de la Corona Brașov, depusă înaintea meciului direct de vinerea trecută, încheiat pe teren cu victoria brașovenilor, scor 2-1. Vă reamintim că jucătorul face obiectul unui litigiu între Corona și Oțelul Larissa, ultimul fiind un club prahovean de Liga a VI-a de la care a fost achiziționat Martac. Gruparea prahoveană i-a reclamat pe brașoveni la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor pentru neplata unor tranșe din transferurile lui Martac și George Ștefan, ultimul ajuns pe aceeași filieră la clubul de sub Tâmpa.

În ședința de azi, reprezentanții clubului Corona au recunoscut că actul de transfer al celor doi jucători este valabil – lucru negat până acum la CNSL, dar nu este real în ceea ce privește prețurile de transfer. Ca urmare a celor susținute de brașoveni, Comisia de Disciplină a decis să suspende momentan judecarea contestației argeșenilor până la rezolvarea litigiului de la CNSL dintre Corona și Oțelul Larissa, care are următorul termen pe 29 noiembrie. Comisia de Disciplină a anunțat că, în funcție de rezultatul final al speței privind transferul celor doi jucători, va proceda corespunzător și privința rezultatului meciului de vinerea trecută. Dacă brașovenii vor recunoaște validitatea actelor de transfer, atunci vor fi buni de plată, dar jucătorii vor rămâne cu dreptul de joc și partida FC Argeș – Corona va rămâne cu rezultatul din teren. În cazul în care la CNSL se va da verdict că cei doi nu au transferați în regulă și nu au drept de joc, argeșenii vor câștiga la masa verde partida.

Interesant de menționat că la termenul anterior de la CNSL, conform celor prezenți, oficialii liderului seriei a II-a au susținut printre altele că acordul de transfer este viciat, semnătura de pe acte nefiind a acestora. În plus, prețul de pe acte nu este cel real, contractul nu a fost înregistrat regulamentar la FRF, ba, mai mult, ar fi fost semnat în alb.

„Contestația depusă de noi a fost suspendată temporar până la soluționarea speței de la CNSL privind transferul lui Martac și al celuilalt jucător la Corona. Dacă la CNSL se validează transferurile, atunci totul e ok pentru brașoveni și se păstrează rezultatul din teren. Dacă transferurile nu sunt în regulă, atunci Corona pierde la masa verde toate meciurile în care Martac a jucat sau va juca începând cu data de 17 noiembrie, inclusiv cel cu noi. Momentan, prin suspendarea judecării contestației, jucătorul are drept de joc, dar pe riscul Coronei” a declarat Lucian Tînjală, avocatul care a reprezentat clubul piteștean la federație.

Articol de Mihai ANDRIEȘ
Foto de Marius ANGHEL

Mihai Andries 21 Nov. 2012, 19:29 Special
Pe aceeași temă