Enăchescu ia atitudine după acuzele lui Pintilie: „Actualul sistem la Liga a IV-a Vâlcea este total greșit, nu avantajează echipa care merge la baraj”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 23 Feb. 2015, 11:38 Special
Enăchescu ia atitudine după acuzele lui Pintilie:**

După ce președintele AJF Vâlcea, Constantin Pintilie, a declarat public, într-o conferință de presă, că „Hidro trebuia să câștige barajul de promovare cu spatele, dar acolo a fost altceva”, antrenorul de atunci al echipei, Narcis Enăchescu, a luat atitudine.

Dacă șeful AJF Vâlcea a declarat răspicat că îl interesează doar sportul în masă și numărul echipelor, tehnicianul îi reamintește că forul care conduce fotbalul județean ar trebui să creeze un climat propice și pentru performanță.

Narcis Enăchescu a redactat un drept la replică în care subliniază că AJF Vâlcea a avut un rol important în ratarea promovării de către Hidro.

„După conferința de presă a domnului Pintilie, în care, printre altele, a lezat imaginea clubului CS-Hidro Rm. Vâlcea, sunt dator să reiau filmul ratării promovării de acum doi ani.

       L-am respectat pe domnul Pintilie în primul rând ca vârstă și pentru cariera lui de jucător vâlcean, dar asta nu înseamnă că avem aceaași filozofie și principii despre fotbal. Am spus întotdeauna public, ce a greșit AJF-ul, din punctul meu de vedere.

      Atât eu, ca antrenor, cât și jucătorii din acea echipă, ne-am simtit lezați de declarațiile domnului Pintilie despre CS-Hidro Rm. Vâlcea.

     În 2012, am acceptat oferta conducerii CS-Hidro Rm. Vâlcea de a prelua echipa, cu următoarele obiective:

    – formarea unei echipe competitive
    – câștigarea campionatului Ligii a-IV-a
    – câștigarea Cupei României -Faza Județeană
    – promovarea în Liga a-III-a

 Am reușit, împreună cu conducerea CS-Hidro, formarea unei echipe valoroase, foarte bine pregătită din toate punctele de vedere. Ne-am atins obiectivele, mai puțin promovarea, care era și cel mai important. Însă, aici țin să spun încă o dată, că nu am beneficiat de aceleași condiții de întrecere ca și cei din județul Sibiu. În timp ce echipa din Sibiu a avut la dispoziție trei săptamâni pentru a pregăti meciul de promovare, noi am avut cinci zile. Datorită sistemului competițional din județul Sibiu, echipa campioană a avut un meci de relaxare în ultima etapă, care nu mai conta în clasament și apoi, tot timpul de odihnă și pregătire pentru baraj. Noi, în două săptămâni înaintea barajului, am avut cele mai grele jocuri din întreg anul: play-off tur-retur, finala campionatului și finala cupei. Consumul energetic și mental din aceste meciuri au fost enorme pentru CS-Hidro și nu au mai fost recuperate până la jocul de baraj. Pe lângă acestea, în cele patru jocuri foarte disputate, am pierdut cinci jucători de bază, care nu au putut fi recuperați pâna la ora jocului.

  La meciul de baraj am avut pe bancă un jucător cu mâna în gips, doi accidentați și juniori pentru a ne prezenta onorabil la un asemenea joc condus de Sebastian Colțescu. Am început jocul cu doi jucători accidentați, care au și părăsit terenul în minutele 8 si 45. Țin să reamintesc că jocul s-a disputat la 36 de grade, ceea ce, pentru noi a fost dezastruos, dat fiind oboseala acumulată în ultimele jocuri. Dar, cu toate acestea, am condus jocul până în minutul 60, când jucătorii au căzut fizic și mental. Noi am fost cei care am alergat mai mult și am construit, în timp ce echipa adversă și-a jucat bine singura carte pe care o avea: contraatacul. Am avut câteva ocazii foarte mari, pe care nu le-am fructificat, jucătorii fiind obosiți și fizic și mental și deconcentrați. Cei din Sibiu ne-au urmărit în toate cele patru jocuri decisive dinaintea barajului și au avut toate informațiile despre noi, în timp ce noi nu i-am putut vedea și avea informații, deoarece ei terminaseră campionatul. Înaintea jocurilor din play-off au părăsit echipa din motive personale doi jucători de bază, Stanca și Rădoi, plecări care au afectat decisiv jocul echipei. Deci echipa care a fost la baraj, nu a mai fost, nici pe departe, echipa cu care am început returul.

    E clar că declarațiile domnului Pintilie că CS-Hidro „trebuia să câștige cu spatele barajul”, au fost date în necunoștință de cauză și din rea voință. Personal nu mă așteptam la asemenea declarații din partea domnului Pintilie, știindu-se ca AJF-ul nu a sprijinit sau ajutat cu nimic echipele care au reprezentat județul Valcea la barajele de promovare. Personal, cred ca promovarea echipelor din Vâlcea în liga a-III-a, ar trebui să fie cartea de vizită și principalul obiectiv al președintelui AJF, în mandatul pe care îl are.

   Deci sistemul actual din județul Vâlcea este total greșit, nu avantajează câtuși de puțin echipa care merge la baraj. Nimeni nu trebuie să își bată joc de munca de un an a unei echipe, de munca antrenorilor și a conducerii unui club.

   Referitor la alegerile de săptamâna viitoare, personal cred că, cel care va ieși președinte AJF, trebuie să ajute să crească fotbalul vâlcean, prin schimbarea sistemului competițional la Liga a IV-a, prin încheierea de parteneriate cu Consiliul Județean Vâlcea, cu Ambulanța Valcea, cu DJTS Vâlcea etc, cu parteneri privați, cu sponsori etc, prin care să aducă bani în fotbalul vâlcean și să scadă taxele cluburilor la toate nivelurile. Președintele AJF Vâlcea trebuie să fie un partener serios pentru F.R.F., Primăria Vâlcea, Consiliul Județean Vâlcea DJTS Vâlcea și alte instituții care pot ajuta fotbalul, cât și pentru orice partener privat sau sponsor care dorește să investească în fotbal.

     Trebuie să impulsioneze campionatele de copii și juniori prin reducerea de taxe, asigurarea asistenței medicale și arbitrajelor din fonduri proprii, prin atragerea banilor privați, astfel încât să se poată înscrie cât mai multe echipe din județ.

Deja de câțiva ani e o criză mare de jucători tineri, pentru echipele de liga a IV-a și a V-a și aceasta se va adânci, dacă nu se iau măsuri urgente.

   Semnat: Narcis Enăchescu”


În vara anului 2013, Hidro Râmnicu Vâlcea pierdea „barajul” de promovare în Liga 3, disputat la Slatina, 1-3 cu FC Avrig. Vâlcenii au deschis scorul în minutul 11, prin Marinescu, însă sibienii au întors rezultatul după reușitele lui Simion (minutul 22), Petrescu (minutul 73) și Frățilă (minutul 82). De remarcat faptul că, în acest joc, vâlcenii au trimis mingea în bară de patru ori!

Articol scris de Adi GEORGESCU

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 23 Feb. 2015, 11:38 Special
Pe aceeași temă