Căpitanul echipei UTA se alătură campaniei de strângere de fonduri pentru Ionuț Popa. ACS Poli a scos la licitație un tricou

Marius ANGHEL 01 Jul. 2019, 17:28 Diverse

După ACS Poli și Poli Iași, două dintre echipe pe care le-a antrenat în cariera sa, în ajutorul lui Ionuț Popa (66 de ani), ultima dată la UTA, a sărit și unul dintre foștii săi elevi de la formația arădeană.

Atacantul Ciprian Rus, căpitanul echipei UTA, a postat pe pagina sa de Facebook, un mesaj prin care încearcă să facă tot ce poate pentru a-l ajuta pe fostul său antrenor.

„Alături de Mister! Cei care pot și doresc să îl susțină în vederea acoperirii costurilor tratamentului său, o pot face printr-o donație în contul:

Raiffeisen Bank
RO51 RZBR 0000 0600 1141 5017

Titularul contului este fiica acestuia, Medamira Popa”, a scris Rus.

Clubul UTA nu s-a alăturat, oficial, acestui demers, preferând să-l ajute pe Ionuț Popa fără a o face public sau a cere ajutor din parte suporterilor echipei.

ACS Poli a scos la licitație un tricou al echipei pentru a strânge bani

În schimb, ACS Poli, penultimul club la care a antrenat Ionuț Popa, a inițiat o licitație în urmă căreia va dona banii.

Echipa retrogradată în Liga 3 a scos la licitație un tricoul purtat de către Denis Haruț la finala Cupei Ligii, ediția 2016-2017, și semnat de toți jucătorii din acel moment. Inițial, prețul de pornire era de 10 mii de lei, însă la puțin timp după aceea l-a schimbat la 8.000 de lei.

„Pe lângă cei care doresc să direcționeze bani către contul gestionat de familia lui Ionuț Popa, administratorul special de la Poli Timișoara dorește să ofere un tricou unicat din colecția proprie pentru licitație. Este vorba de tricoul cu numărul 94 purtat de către Denis Haruț la finala Cupei Ligii, ediția 2016-2017, și semnat de toți jucătorii echipei alb-violete.

Prețul de plecare este de 8.000 RON, în speranța că această sumă va face o diferență semnificativă pentru Popică. Banii vor fi virați direct în contul fiicei lui Ionuț Popa, cel folosit și pentru restul donațiilor, iar tricoul va fi trimis prin curier către plătitor.

Cei care doresc să participe, sunt rugați să trimită un mesaj în privat pe pagina de Facebook a clubului. Licitația este deschisă până miercuri, 03.07.2019, ora 12.00.

Vă mulțumim”, a anunțat ACS Poli pe contul său de Facebook.

Problemele de sănătate ale lui Ionuț Popa s-au agravat de la începutul acestui an încoace. Experimentatul antrenor arădean a început să se simtă rău de pe la mijlocul lunii ianuarie și a trecut pe la pe la mai mulți medici din Arad, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și mai apoi Viena. Inițial, se vorbea despre o semipareză facială, dar starea de rău a persistat și după sesiunile de fizioterapie. Pe la începutul lunii martie, un doctor neurolog de la Spitalul Clinic Județean din Timișoara i-a impus lui „Mister” restricții clare legate de stilul de viață și, astfel, acesta a fost în imposibilitatea de a mai conduce antrenamentele UTA-ei. În plus, nici nu a mai luat loc pe bancă la jocurile din campionat, „interimatul” fiind asigurat de „secundul” său, Cristian Păcurar. Ultimul meci în care Ionuț Popa și-a condus echipa de pe margine a fost cel din etapa a 24-a, în succesul cu 2-1 asupra celor de la ACS Poli.

Marius ANGHEL 01 Jul. 2019, 17:28 Diverse
Pe aceeași temă