Decizie importantă luată de Arcelor Mittal. Ce se întâmplă cu baza sportivă „Siderurgistul” din Galați

Marius ANGHEL 14 Jun. 2017, 17:47 Special

O cunoscută bază sportivă din Galați, construită în anii ’90 de către Arcelor Mittal, care conține terenuri de handbal, fotbal, minifotbal, volei și baschet, săli de forță, vestiare, dar și clădiri administrative, a fost cedată gratuit Primăriei.

Baza „Siderurgistul” a fost cedată gratuit de către Arcelor Mittal Galați, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, combinatul a renunțat la concesiunea terenului pe care este construită baza.

Protocolul de predare a complexului a fost semnat miercuri, de reprezentanții combinatului și ai municipalității.

Primăria vrea să folosească baza sportivă pentru activitățile comunității. De asemenea, municipalitatea își propune să facă un proiect pentru un teren neamenajat situat în complex, însă gălățenii mai au de așteptat până când vor putea utiliza facilitățile din interior, deoarece Primăria nu are bani pentru investițiile de la „Siderurgistul” și nici nu știe cât va costa refacerea bazei în vederea integrării în circuitul urban.

„Sala are mici probleme de infrastructură care vor fi remediate, dar toate acestea nu pot fi făcute peste noapte, este nevoie de un studiu în prealabil. Până acum nu l-am putut face pentru că nu eram proprietari. Prima etapă este de punere în siguranță a colțului din dreapta și evident a terenului de fotbal care și el este afectat. Să nu vă așteptați ca toate lucrurile să se întâmple peste noapte pentru că fizic nu este posibil așa ceva, dar vreau să aveți încredere că municipalitatea se va ocupa îndeaproape de acest subiect”, a declarat primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu.

Cedarea bazei s-a făcut în condițiile în care, în ultimii ani, Arcelor Mittal Galați a încercat să scape de proprietățile care nu au legătură cu producția de oțel, dar pe care le-a preluat odată cu combinatul, la privatizare.

Complexul „Siderurgistul” a fost construit în anii ’90 de combinatul siderurgic, iar inaugurarea a avut loc în 2001. Baza se întinde pe o suprafață de 44.000 de mp și conține o sală cu două terenuri de handbal și cu 600 de locuri, un teren de fotbal cu suprafață sintetică și tribună, terenuri pentru minifotbal, volei și baschet, săli de forță, vestiare și câteva clădiri administrative.

Baza poate fi folosită, dar are nevoie de reparații și modernizări.

Sursa: Mediafax

Marius ANGHEL 14 Jun. 2017, 17:47 Special
Pe aceeași temă