Noua echipă din Sibiu a ridicat entuziasmul fotbalistic în orașul lui Iohannis. Primăria investește într-o bază sportivă nouă, cu stadion cu nocturnă

Marius ANGHEL 28 Dec. 2017, 16:13 Diverse
Noua echipă din Sibiu a ridicat entuziasmul fotbalistic în orașul lui Iohannis.** Primăria investește într-o bază sportivă nouă, cu stadion cu nocturnă

Parcursul excelent al nou-înființatei AFC Hermannstadt, echipă apărută în 2015 și care a reușit două promovări consecutive, din Liga a 4-a în Liga a 2-a, a ridicat entuziasmul fotbalistic la Sibiu. Echipa antrenată acum de Alexandru Pelici se pregătește de o nouă promovare, în Liga 1, are media de spectatori cea mai ridicată din campionat, peste 4.000, însă are și un mare minus: nu deține un stadion modern unde să își joace meciurile după ce ajunge în prima ligă.

Președintele clubului, Teodor Birț, a anunțat la finalul lunii noiembrie că, în curând, va începe modernizarea stadionului Municipal, însă, pe lângă această arenă, primăria orașului Sibiu are de gând să investească și într-o zonă de sport și agrement care ar putea ajuta inclusiv AFC Hermannstadt.

Stadion de fotbal cu tribune acoperite și 1.500 de locuri

Site-ul oradesibiu.ro scrie că lângă Piața Obor va începe, în curând, construcția unei zone de sport și agrement, unde se va ridica un teren de fotbal și unul de minifotbal, precum și un parc de skateboard. Pentru cele două terenuri de fotbal, primăria Sibiu vrea un studiu de fezabilitate care să cuprindă elementele deja gândite de reprezentanții municipalității. Toată această zonă va fi construită pe o suprafață de 27.997 de metri pătrați, iar accesul se va face din Calea Șurii Mari.

Conform proiectului, suprafața terenului de fotbal va fi acoperită cu gazon natural. În plus, va fi instalată și nocturnă, iar tribunele vor fi acoperite și vor putea găzdui 1.500 de spectatori. Sub gradene se vor amenaja spații pentru vestiarele celor două echipe, cu dușuri și toalete proprii, o cameră pentru arbitrii și una pentru acordarea primului ajutor.

Terenul de minifotbal va fi acoperit cu gazon sintetic, va fi asigurat iluminatul nocturn și va dispune de un vestiar tip container.

În respectiva zonă din Sibiu, la Piața Obor, există și baza sportivă Independenta Obor, acolo unde AFC Hermannstadt își desfășoară antrenamente, iar echipa secundă a clubului, cea din Liga 3, își dispută meciurile oficiale de pe teren propriu.

Marius ANGHEL 28 Dec. 2017, 16:13 Diverse
Pe aceeași temă