Decizie FRF ca în justiția americană: denunțătorii meciurilor trucate nu vor fi sancționați. Jucătorii sunt încurajați de noul regulament să coopereze

Marius ANGHEL 04 Feb. 2016, 20:43 Special
Decizie FRF ca în justiția americană: denunțătorii meciurilor trucate nu vor fi sancționați.** Jucătorii sunt încurajați de noul regulament să coopereze

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal (FRF) a aprobat, miercuri, completarea unui paragraf din regulamentul disciplinar, referitor la darea și luarea de mită, trucare de meciuri, pariuri și premieri, informează site-ul FRF.

Potrivit comunicatului publicat pe site, Comitetul de Urgență a hotărât completarea Regulamentului Disciplinar al FRF prin introducerea articolului 601 ce va avea următorul conținut:

„1. Participantul la abaterile disciplinare prevăzute în cuprinsul art. 60 și art. 60bis din prezentul regulament nu se pedepsește, dacă ajută în orice mod (denunț, declarații, înscrisuri ș.a.m.d.) la soluționarea cauzei și sancționarea celorlalți participanți la respectiva abatere disciplinară.

2. Participantul care, după ce organismul jurisdicțional competent a fost învestit cu cercetarea unor abateri disciplinare prevăzute de art. 60 și/sau art. 60 bis din prezentul regulament, recunoaște fapta înainte de data primei audieri a respectivului participant urmează a fi sancționat cu până la 50% din sancțiunea prevăzută pentru abaterea disciplinară comisă.”

În acest moment, Regulamentul Disciplinar are două articole care pedepsesc aceleași fapte cu sancțiuni diferite. Pedeapsa pentru activități legate de pariuri la meciurile interne variază de la una la 12 luni de suspendare, conform articolului 60bis. În articolul 60, activitatea de pariere la meciurile interne și internaționale este sancționată cu 2 ani de suspendare.

La finele anului 2015, FRF a deschis primul caz de trucare de meciuri pentru pariuri. Vizate sunt zece partide disputate de divizionara secundă Gloria Buzău, în sezonul 2014-2015, contra echipelor FC Academica Argeș Pitești, ACS Berceni, Farul Constanța, FC Voluntari, CF Brăila, SC Bacău și Rapid CFR Suceava.

Sursa: Mediafax

Marius ANGHEL 04 Feb. 2016, 20:43 Special
Pe aceeași temă