A „înviat” Rapid! Clubul din Giulești are, de astăzi, o nouă denumire. Burleanu a aprobat-o în regim de urgență

Marius ANGHEL 24 Aug. 2018, 15:55 Stiri
A

Veste fenomenală pentru rapidiști, cu o zi înainte ca echipa favorită să debuteze în campionatul Ligii 3. De acum nu vor mai fi obligați să-și numească clubul nici Academia Rapid și nici SC Fotbal Club R București SA, așa cum era trecut în acte. De astăzi, noua denumirea a clubului în competiție este Fotbal Club Rapid.

În ședința de astăzi, 24 august, a Comitetului de Urgență, Răzvan Burleanu (președinte FRF), Gino Iorgulescu (prim-vicepreședinte FRF) și Octavian Goga (vicepreședinte FRF) au decis, cu unanimitate de voturi, ca SC Fotbal Club R București SA să participe în Liga 3 cu denumirea de Fotbal Club Rapid. Decizia vine după ce conducătorii formației din Giulești au reușit în această vară să cesioneze marca Rapid.

„În temeiul prevederilor art. 2 alin. 7 coroborate cu dispozițiile art. 2 alin. 4 din ROAF, având în vedere solicitarea nr. 4067 din 03.08.2018 a SC Fotbal Club R București SA și Contractul de cesiune privind transmiterea dreptului asupra mărcii Fotbal Club Rapid nr. 7323 din 24.07.2018, aprobă ca SC Fotbal Club R București SA să participe în competițiile fotbalistice aflate sub auspiciile FRF sub denumirea mărcii Fotbal Club Rapid”, se arată în comunicatul FRF.

Noul FC Rapid a fost înființat în vara anului 2017, după ce emblematicul club intrase în faliment și dispăruse de un an din fotbalul românesc. Pentru început s-a numit Academia Rapid, denumire pe care a purtat-o fix până înainte de barajul de promovare din această vară. FRF a schimbat de urgență regulamentul și i-a permis să se transforme în SC Fotbal Club R București SA, fiindcă astfel nu avea drept de promovare. De astăzi, oficial, echipa poartă numele Fotbal Club Rapid în competițiile organizate de FRF.

Fotbal Club Rapid a fost repartizată în Seria a 2-a a Ligii 3 și va avea ca adversari în lupta pentru accederea în Liga 2 echipe ca CS Afumați, Unirea Slobozia sau Progresul Spartac. În prima etapă, giuleștenii joacă sâmbătă, de la ora 20:00, pe stadionul „Valentin Stănescu”, împotrivita Progresului Spartac.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Alexandru DOBRE (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 24 Aug. 2018, 15:55 Stiri
Pe aceeași temă