Timișoara fotbalistică trăiește un nou început. „Peluza Sud” s-a mutat de pe stadionul „Dan Păltinișanu” pe mica arenă a Universității Politehnica, pentru a încuraja o echipă neafectată de fuziuni, scandaluri și cu blazonul încă nepătat de propriul finanțator.
ASU Pollitehnica, încurajată de câteva sute de suporteri pătimași (cei care nu sunt plecați în concediu) și-a zdrobit primul adversar din acest sezon. Echipa antrenată de Antonio Foale a învins cu 8-0 (6-0 la pauză) pe Gran Plaz Liebling. „Fie să renască numai cel ce har / Are de-a renaște, curățit prin jar” – aceste versuri, „împrumutate” de la Phoenix, le-au dat aripi mânjilor în violet, dirijați din teren de veșnic tânărul Iosif Rotariu. Omul care l-a anihilat pe Maradona la Mondialul din 1990 a dat dovadă, și în liga a cincea, de altruism și s-a mulțumit cu rolul de servant, deși ar fi avut mai multe șanse de a trage la poartă.
Au intrat în istorie, jucând pentru ASU Poli în primul meci oficial de când echipa a fost adoptată de suporterii timișoreni, următorii fotbaliști: D. Șerban (’79 Mitelea) – Radovancovici, Obrejan, Lazăr, Maranescu – Popoviciu, Iovițu (’46 R. Panc), C. Bota – Rotariu – Marchiș (’61 Basarab), C. Nicolae.
Cele opt goluri au fost marcate de: Popoviciu (‘5, ’28), Bota (’38, ’57), Nicolae (’40, ’42), Iovițu (’27) și Basarab (’85).
Rotariu: „M-am simțit împlinit”
Chiar dacă a jucat la un nivel mult mai bun, Iosif Rotariu spune că a avut emoții, evoluând pentru cei 500 de spectatori care au venit să susțină ASU Poli în primul meci al acestui sezon.
„Vreau să le mulțumesc suporterilor că au venit la stadion, am simțit că sunt jucător de fotbal, chiar și la 50 de ani, m-am simțit un om împlinit văzând atâta lume în tribună. Mă bucur în primul rand pentru victorie, mă bucur că Toni Foale a debutat cu dreptul în noul sezon al campionatului județean și cred că încet-încet această echipă a Politehnicii va avea un cuvânt de spus în viitorul cât mai apropiat. Și când jucam la Steaua, eu dădeam pasele, iar Hagi sau Lăcătuș marcam golurile. Ă‚sta e și rolul meu în fotbal, am fost un tip altruist, întotdeauna eram satisfăcut atunci când dădeam pase, nu când dădeam goluri. Cu toate că am înscris 60 de goluri în Liga I. Am avut și emoții, nu mi-am mai auzit numele strigat la Timișoara de foarte mult timp și asta mă face să cred că lumea nu a uitat ce am făcut pentru fotbalul din Timișoara. Într-un moment important al carierei mele, la 35 de ani, am renunțat la Liga Campionilor, la Steaua, și am venit antrenor-jucător la Poli, în Liga a II-a, pentru că Timișoara mi-a dat mie începutul în fotbal și întotdeauna Timișoara a fost pe primul loc pentru mine”, a declarat Roti.
Articol scris de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂ‚TARU