De la cerșit, la West Ham!

Mihai Andries, Vlad MĂCICĂȘAN 19 Feb. 2014, 10:21 Special

Undeva într-o comună din județul Maramureș există un puști care ar putea ajunge în viitor un star al naționalei. Alexandru Varga are 14 ani și joacă la Sporting Recea, o școală de fotbal înființată de un an și jumătate. Varga a fost remarcat alături de un coleg de-al său, Călin Pop, la un trial organizat de West Ham. Trimișii englezilor i-au chemat de urgență în Anglia.

Tehnicianul lui Alexandru, Danut Sabou, a povestit cum a ajuns puștiul de 14 ani să fie remarcat de reprezentanții clubului din Premier League: „Avem o colaborare cu West Ham și am organizat o selecție la Baia Mare. Au mai participat copii de la Dinamo, Petrolul, Mediaș, Bacău, CFR sau Olimpia Satu Mare. Doar cei doi de la noi au fost remarcați însă. Pe 17 martie se vor prezenta la academia lor. Ambii fac 15 ani. Varga e mijlocaș dreapta, iar Pop mijlocaș stânga, a spus Sabou.

A cerșit pe străzi până la 10 ani

Pentru Alexandru Varga, West Ham ar putea fi șansa pe care părinții nu i-au oferit-o. Pentru el, va fi mai mult decât un trial. Va fi ocazia de a-și lua viața în mâini și a pleca din orfelinat. Povestea sa ar impresiona pe orcine. „El a fost abandonat de părinți. De tatăl său nu știe prea multe, iar de mama sa știe doar că s-a recăsătorit. El și cei doi frați ai săi au trăit pe străzi și au cerșit până în urmă cu 4 ani, când a fost luat de un centru de plasament, în grija a doi tutori. Eu l-am remarcat în urmă cu un an, la o echipă din județ”, povestește Sabou, fost jucător la Gloria Bistrița, FC Baia Mare și FC Vaslui.

E poreclit Jardel
Colegii l-au poreclit „Jardel” pe Alexandru, iar antrenorul Sabou îi prevede o carieră la fel de impresionantă ca și povestea lui. „Dacă va rămâne serios va ajunge un fotbalist bun. Cu talent a fost înzestrat de Dumnezeu. Are o viteză foarte bună. Fotbalul e mare lui șansă. E mult mai ambițios decât alții”, crede Sabou.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Mihai Andries, Vlad MĂCICĂȘAN 19 Feb. 2014, 10:21 Special
Pe aceeași temă