Dănciulescu speră ca Slatina să nu rămână fără echipă de fotbal: „E timpul ca factorii decizionali să ajute”

Marius ANGHEL 17 Nov. 2015, 15:17 Special

Produs al fotbalului slătinean, Ionel Dănciulescu, regretă că orașul de pe malul Oltului se află la un pas de a nu mai fi reprezentat în fotbalul de performanță. După cum se știe, singura echipă ce mai activează în eșaloanele superioare, Inter Olt Slatina, este în pragul desființării.

Fotbalist ce a agățat ghetele în cui, în urmă cu mai bine de doi ani, fostul mare atacant, Ionel Dănciulescu, a revenit sâmbăta trecută pe teren în amicalul pe care Dinamo l-a desfășurat la Slatina, cu Inter Olt. Jucătorul cu cele mai numeroase prezențe în Liga 1 a evoluat pentru prima dată de la plecarea sa în fotbalul mare pe Stadionul „1 Mai”. Jocul s-a dorit a fi, pe lângă strângerea de fonduri pentru ca gruparea slătineană să încheie turul, unul al retragerii oficiale din fotbal a fostului atacant dinamovist, născut în Slatina.

„E o bucurie imensă, nu am evoluat niciodată ca jucător profesionist pe acest stadion, în orașul unde m-am născut, m-am format ca om, ca jucător. Nu e simplu să joci fotbal după trei ani în care m-am lăsat, dar important e că am fost alături de prieteni, de oamenii din oraș. Sper ca lumea să susțină echipa FC Olt, pentru că este păcat să dispară. Slatina întotdeauna a dat fotbaliști de valoare în fotbalul românesc, ar fi păcat ca un oraș așa frumos să nu mai aibă o echipă de fotbal”, a declarat, după amicalul susținut de Dinamo cu Inter Olt Slatina, Ionel Dănciulescu.

„Factorii decizionali să se pună la masa tratativelor, să ajute această echipă”

Jucător descoperit de profesorul Ion Pîrvulescu, Ionel Dănciulescu, speră ca echipa slătineană să nu fie lăsată să moară. „E timpul ca factorii decizionali din acest oraș să lase interesele personale, să se pună la masa tratativelor și să ajute acesta echipă. Mi-aș dori ca orașul Slatina să aibă echipă într-un eșalon superior. Nu se știe niciodată când noi, cei care am jucat în fotbalul românesc atâția ani, ne vom întoarce și vom ajuta aceasta echipă să fie una de prim-plan”, a mai spus „Danciu-gol”.

Din cauza lipsei finanțării, Inter Olt Slatina, care ocupă primul loc în clasamentul Seriei a III-a a Ligii 3, având șanse reale de promovare, riscă să se desființeze în iarnă. Amicalul ce s-a desfășurat, sâmbătă, pe Stadionul „1 Mai”, în compania grupării Dinamo București, pierdut cu 1-4, ar putea rămâne în amintirea iubitorilor fotbalului slătinean ca ultimul joc susținut de echipa locală pe teren propriu. Pe 21 noiembrie, Inter Olt joacă în deplasare la Urban Titu în ultima etapă a turului și a acestui an din Liga 3.

Dănciulescu, premiat pe „1 Mai”

Amicalul de pe Stadionul „1 Mai” a reprezentat un moment emoționant pentru fostul atacant Ionel Dănciulescu. Cel de-al doilea golgheter al Ligii 1 din toate timpurile a îmbrăcat din nou tricoul de joc, la aproape trei ani distanță după ce s-a retras, iar la ieșirea de pe teren a fost premiat.

„Mă bucur că am reușit să-i facem retragerea lui Danciu. Cred că ar fi meritat mult mai mult, poate un alt joc pentru ce a reprezentat în fotbal, dar sunt bucuros că am venit la Slatina. Destul de multă lume pe stadion, păcat că se deteriorează, echipa se desființează… Ați văzut, oamenii iubesc fotbalul, sunt bani, nu știu unde sunt folosiți, este păcat de orașul acesta”, a declarat antrenorul celor de la Dinamo, Mircea Rednic.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 17 Nov. 2015, 15:17 Special
Pe aceeași temă