Cristian Sava : „Totul depinde numai de noi!”

11 Dec. 2008, 14:55 Special
Cristian Sava**:

Echipa națională Under 18, la a cărei timonă se află antrenorul Cristian Sava, va avea de disputat anul viitor, în luna octombrie un mini-turneu de calificare în Austria. După tragerea la sorți, adversarele echipei naționale sunt: Austria, Scoția și Armenia.

 

Ce părere aveți de adversarele ce le veți întâlni la acest mini-turneu?

Este o grupă accesibilă, totul va depinde numai de noi și de forma la care o să fim în acel moment.Trebuie să înțelegem că avem un statut la turneele de calificare pe care suntem obligați să îl atingem și de ce nu să îl și depășim. Nu am pierdut nici un joc, jucând cu echipe ca Suedia, Spania, Italia, Germania și Austria.

 

Ați remarcat vreun jucător în tot acest răstimp la echipa națională?

Da. Cred că jucătorul Andrei Coroian este unul dintre liderii acestei generații, dar nu în ultimul rând grupul de jucători se face remarcat la echipa națională. Pe viitor prin acest grup se pot ridica și individualități dacă vor respecta principiile profesionalismului: munca, disciplina și respectul. Talentele și speranțele pot deveni certitudini, jucători profesioniști respectând meseria și munca. Finalitatea este la ei, noi ca antrenori trebuie să-i sprijinim spre drumul pentru marea performanță. Totul depinde numai de ei.

 

Care este palmaresul echipei naționale Under 18 până în acest moment?

In trei ani de zile am disputat 53 de meciuri oficiale și, acest fapt nu este unul de neglijat, la această oră, la echipa națională au evoluat peste 70 de jucători, care au cel puțin două selecții.

 

Articol scris de Andi Sârbu

11 Dec. 2008, 14:55 Special
Pe aceeași temă