Balaure, după debutul la Naționala de Tineret: „A fost un meci special pentru mine”

Balaure, după debutul la Naționala de Tineret:

Convocat în premieră la echipa națională de tineret, jucătorul divizionarei secunde FCM Baia Mare, Silviu Balaure, a evoluat în repriza secundă a amicalului pe care România l-a disputat, la Bialystock, cu reprezentativa similară a Poloniei. Mijlocașul stânga a fost introdus pe teren, în minutul 61, în locul lui Rareș Enceanu.

„A fost un meci special pentru mine. Așteptam de mult o convocare la U21. Sper că am făcut o impresie bună în cele 30 de minute în care am fost utilizat de domnul selecționer Cristian Dulca. Polonezii au fost mai agresivi și foarte ambițioși, dar am reușit să le închidem culoarele și nu i-am lăsat să iși facă jocul. Îmi propun să am evoluții cât mai bune la echipa de club și sunt convins că vor urma și alte convocări„, a precizat Silviu Balure 

A început fotbalul la CSS Drobeta și a debutat la Timișoara în Liga I

Originar din Drobeta Turnu Severin,  Balaure a început fotbalul la CSS Drobeta, iar la vârsta de 14 ani a fost adus de Romulus Buia la Poli Timișoara, club pentru care a debutat în Liga I la nici 18 ani. Ajuns, gratis, în vară, la FCM Baia Mare, după ce echipa bănățeană nu i-a propus prelungirea contractului, mijlocașul descoperit de Marian Brihac a avut prestații lăudabile la echipa maramureșeană, pentru care a marcat trei goluri, două în campionat – cu Metalul Reșița (3-0) și FC Bihor (2-0) și unul în Cupa Româniai – cu Olimpia Satu Mare (1-0). Evoluțiile bune l-au readus în circuitul echipei naționale,  după exact un an de la precedenta convocare, când a jucat în preliminariile Europeanului de Juniori U19. Ultimul meci a fost cel cu Georgia, pierdut cu scorul de 3-1, pe 13 octombrie 2013. „Am revenit în circuitul naționalei datorită echipei FCM Baia Mare și colegilor de acolo. Mi-au dat încredere, iar eu le-am răsplătit încrederea prin evoluțiile din teren. Am debutat la naționala Under 21 și visul de a ajunge la echipa națională de seniori prinde contur”, a spus mijlocașul stânga, Silviu Balaure.

În amicalul cu Polonia, România a mizat pe Brănescu – Dobrosavlevici, Miron (cpt), Achim, Mitache (90 N. Vasile) – Pițian (90 Veres), Nedelcearu – Enceanu (61 Balaure), Calcan (89 I. Cristea), A. Ivan (78 Ștefănescu) – Tudorie (71 Voduț)

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă