INCREDIBIL | Ultima clasată din Liga 2 dă un jucător la națională. Unul dintre mulții stranieri pe care i-a adus în acest sezon a fost convocat

Marius ANGHEL 01 Nov. 2017, 12:01 Campionat

Chiar dacă rezultatele Forestei nu sunt cele dorite de suporterii suceveni, în acest moment echipa aflându-se pe ultimul loc în Liga 2, după 14 etape desfășurate, în lot există și jucători care s-au remarcat prin constanță. Unul dintre aceștia este mijlocașul central Charles Acolatse, fotbalist cu dublă cetățenie, franceză-togoleză.

Ca urmare a evoluțiilor bune, sâmbătă trecută, cu UTA, reușind chiar să înscrie un gol, fotbalistul în vârstă de 22 de ani a fost convocat în premieră la prima reprezentativă a statului Togo, după ce a fost monitorizat în ultima vreme din oameni din stafful tehnic condus de selecționerul Claude Le Roy.

Jucătorul care a ajuns în România în urmă cu două luni și jumătate de la gruparea de Liga a 3-a franceză Les Herbiers va trebui să se prezinte în țara vest-africană pe data de 6 noiembrie, pentru un stagiu de pregătire de o săptămână, care va cuprinde și două jocuri test în compania echipei naționale din Mauritius, pe 9 și 12 noiembrie. Ceea ce înseamnă că Foresta va trebui să se descurce fără Acolatse la meciurile de campionat cu ASU Politehnica Timișoara și Știința Miroslava, care vor avea loc pe 8 și 11 noiembrie.

Cel mai sonor nume convocat la lot de selecționerul francez Claude Le Roy pentru dubla cu Mauritius este Emmanuel Adebayor. Atacantul în vârstă de 33 de ani evoluează în prezent în Turcia, pentru Istanbul Bașakșehir, însă are în CV formații de primă mână, precum Monaco, Arsenal, Manchester City, Real Madrid sau Tottenham Hotspur. Dacă va confirma așteptările, Charles Acolatse are toate șansele să facă parte din lotul statului Togo și pentru meciurile de baraj din luna martie a anului viitor cu Benin, contând pentru calificarea la Cupa Africii pe Națiuni 2019.

De curând, un alt club din România a legitimat un jucător togolez. ACS Poli l-a adus pe atacantul Camaldine Abraw (27 de ani).

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto principal: Codrin ANTON

Marius ANGHEL 01 Nov. 2017, 12:01 Campionat
Pe aceeași temă