Craiova executată din nou! Viitorul nu a primit undă verde!

01 Aug. 2012, 12:09 Special
Craiova executată din nou!** Viitorul nu a primit undă verde!

UPDATE: Întrunit astăzi, Comitetul Executiv al FRF a respins cererea Viitorului Craiova de a evolua din sezonul viitor în Liga II, anunță Sport.ro. Chiar dacă formația s-a înscris la Federație pe locul lăsat liber de Mircea Sandu orașului Craiova, aceasta nu a fost acceptată, neavând suportul autorităților.


Craiova are posibilitatea să aibă din nou o echipă în Liga secundă, chiar dacă Mititelu nu dorește să înscrie Universitatea. Cătălin Crăciunescu, fostul jucător al juveților, a accesat locul oferit de FRF și a înscris ieri echipa Viitorul Craiova la Federație. Acest lucru nu înseamnă că Viitorul va evolua cu siguranță în Liga a II-a, Comitetul Executiv urmând a stabili dacă noua echipă poate funcționa fără acordul autorităților, anunță Gazeta de Sud.

FRF a oferit orașului Craiova un loc în cea de-a doua ligă din România, cu condiția ca numele și documentele de afiliere să fie prezentate Comitetului Executiv de către reprezentații comunității, conform punctului 14 al hotărârii din 14 mai 2012 semntă de Mircea Sandu. Pentru că autoritățile au refuzat această propunere, au apărut noi oameni care doresc ca fotbalul din Craiova să nu moară.

Noi am întocmit toate actele necesare înscrierii, iar astăzi (ieri – n.r.) am depus dosarul. Cererea de înregistrare la FRF are numărul 2.107. Numele echipei este Fotbal Club Viitorul Craiova și sperăm să primim acceptul FRF-ului pentru locul oferit. Totul se va decide miercuri, în ședința Comitetului Executiv… Din păcate, nu este clară situația acelui loc, pentru că nu am primit acceptul primăriei de a-l accesa, iar dacă privim procesul-verbal al Adunării Generale ni se cere acest lucru. Am văzut cum s-a pus problema și în cadrul ședinței consiliului local, deci avem motive să ne temem că nu vom fi primiți, deși nu-i costă nimic să ne sprijine moral. Repet, nu cerem bani autorităților, nu vrem să ne creeze nu știu ce facilități, nu le cerem decât să-și dea acordul să jucăm fotbal pe acel loc, să dezmorțim practic fotbalul craiovean. S-a vorbit că am vrea să-i luăm locul Universității Craiova, de parcă am putea face acest lucru. Nu vrem răul Științei, din contră, pe viitor, când va reintra în fotbal, poate o ajutăm cu jucători, pentru că suntem suporterii acelei echipe, am jucat pentru ea… Nu înțeleg de ce ni se pun bețe în roate când nu vrem decât să jucăm fotbal. Zilele astea o să luăm din nou contact cu doamna primar și sper să se rezolve această problemă, poate că nu am fost suficient de clari și nu a înțeles ce vrem noi„, a declarat Cătălin Crăciunescu, pentru sursa citată.

Mâine, în cadrul Comitetului Executiv, va fi analizată propunerea și se va stabili viitorul Viitorului. În cazul în care membrii CEx își vor da acceptul, Craiova va reveni pe harta fotbalistică, dar nu sub culorile Universității, așa cum își doreau toți suporterii.

Într-adevăr ieri am primit la FRF un dosar de înscriere în Liga a II-a, pe numele Viitorul Craiova. Actele vor fi analizate, dar momentan nu pot să vă spun dacă el va fi acceptat.„, a declarat pentru ProSport, Paul Zaharia, ofițer de presă al FRF

Cămătaru neagă implicarea

Nu mă aflu în spatele acestui proiect. În primul rând, eu nu i-aș fi dat numele ăsta, Viitorul Craiova! Lumea trebuie să știe de Universitatea Craiova. Sunt convins că acest băiat, Cătălin Crăciunescu, este băgat la înaintare de cineva din oraș. Vă asigur că atât eu, cât și Sorin Cârțu nu suntem în spatele acestei echipe„, a spus Rodion Cămătaru, pentru ProSport. Fostul mare fotbalist a fost mandatat de la Mircea Sandu să facă o nouă echipă la Craiova.

Personajul principal bănuit că s-ar afla în spatele noului proiect a ținut să lămurească situația.

„Vă mulțumesc pentru posibilitatea pe care mi-o dați de a lămuri această problemă. Nu vrea să dau speranțe niciunui suporter că mă voi implica la o echipă în Craiova dacă eu, Pavel Badea, nu sunt ajutat de autoritățile locale, în speță de primar. Este adevărat că am avut în acel consiliu o dicuție cu doamna primar, dar am făcut-o să-și dea seama Cătălin Crăciunescu dacă se poate sprijini pe Primărie sau nu. Cu toții știm că Primaria nu se implică în sprijinirea proiectului Viitorul Craiova. Vreau să spun că Pavel Badea nu poate sta în spatele lui Crăciunescu, în fața lui da. Dacă e să mă implic vreodată la vreun club, o voi face doar la un club care poartă numele Universitatea. M-am întâlnit cu Cioroianu, dar am vrut să lămursc problema numelui. Am aflat că unul îl va folosi pe plan local și altul pe plan național”, a spus Pavel Badea pentru www.prosport.ro

La rândul său, Silviu Bogdan, proprietarul clubului CS Viitorul Știința Craiova, a ținut să precizeze pentru ProSport.

„Eu nu am nicio legătură nu acest nou proiect care apare în Craiova și cu acest dosar de la FRF. Clubul meu este bazat exclusiv doar pe copii și juniori. Vă spun aceste lucruri pentru a lămuri situația”, a spus fostul arbitru.

De asemenea, un alt proprietar al unui club de fotbal – Club Sportiv Viitorul Craiova, Cătălin Cioroianu, a declarat: „Am auzit de dosarul de la FRF cu echipa ce are numele Fotbal Club Viitorul Craiova. M-am întâlnit ieri cu Pavel Badea întâmplător, iar dânsul i-a cerut să-i las numele la secretară pentru a lămuri niște probleme.”

01 Aug. 2012, 12:09 Special
Pe aceeași temă