Comunitatea alb-violetă a atins un nou prag. Suporterii lui ASU Poli își fac încă o filială în străinătate

Marius ANGHEL 23 Jun. 2015, 14:16 Special
Comunitatea alb-violetă a atins un nou prag.** Suporterii lui ASU Poli își fac încă o filială în străinătate
  • Popularitatea echipei susținute de galeria alb-violetă e în continuă creștere. După câștigarea la scor a primei manșe de baraj cu Voința Lupac, scor 5-1, pagina de Facebook a clubului ASU Politehnica a depășit 25.000 de aprecieri. Suporterii trupei de pe „Știința” reprezintă cea mai mare comunitate de fani din vestul țării și se extinde în afara granițelor.

 

Foarte activi în mediul online, suporterii lui ASU Poli sunt lideri pe Facebook în Banat. Pagina echipei a depășit 25 de mii de „like-uri”, cu cinci mii mai multe față de vara trecută. O importantă creștere au înregistrat și Timișoara Saracens RCM UVT, care are acum 15 mii de fani pe net, ACS Poli, cu peste 13 mii, respectiv Ripensia, cu peste 12 mii de aprecieri. Numele care urmează într-un astfel de clasament zonal în celebra rețea de socializare. Locul 5 e ocupat de BC Timișoara, care în ciuda trofeului din primăvară, nu a atins 7 mii de like-uri.

„Pe țară” echipele vestice nu stau strălucit. ASU Politehnica este de abia pe locul 53 în ierarhia „sport” a site-ului specializat facebrands.ro. A depășit totuși vechea pagină a Druckeriei, Poli Timișoara, locul 61 cu 22 de mii de fani. Timișoara Saracens urmează aici pe poziția 78. Nu mai trebuie spus că Steaua e lideră detașată în acest clasament pe toată România.

Druckeria Deutschland, noua filială „afară”

Timișorenii care așteaptă să evolueze în Liga a III-a au parte de o susținere masivă și peste hotare. Astfel, după ce în urmă cu o lună suporterii și-au lansat „branch-ul” Druckeria Albion, pentru ca fanii din Insulă să poată să contribuie mai ușor la bunul mers al echipei. Acum, exemplul lor e urmat și de bănățenii plecați în Germania, prin lansarea filialei Druckeria Deutschland.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 23 Jun. 2015, 14:16 Special
Pe aceeași temă