Comitetul de Urgență al FRF a modificat ROAF-ul pentru a ajuta în acest sezon echipele ce întâmpinau probleme în formarea lotului de jucători

Marius ANGHEL 26 Aug. 2015, 17:31 Special
Comitetul de Urgență al FRF a modificat ROAF-ul** pentru a ajuta în acest sezon echipele ce întâmpinau probleme în formarea lotului de jucători

Printre deciziile luate marți în Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal s-au numărat două care privesc în mod direct cluburile din Liga 2. Răzvan Burleanu (președinte FRF), Gino Iorgulescu (prim-vicepreședinte FRF) și Octavian Goga (vicepreședinte FRF) au hotărât să amâne cu încă un sezon obligativitatea ca echipele din acest eșalon să treacă pe foaia de joc doi jucători formați la nivelul clubului. Necesitatea de a avea înscriși în raportul de joc patru jucători formați la nivel național și maxim doi jucători extracomunitari rămâne în picioare.

Necesitatea de a avea minim doi jucători formați la nivelul clubului în raportul de arbitraj a fost amânată cu un sezon

Obligativitatea de a avea pe foaia de joc doi jucători formați la nivelul clubului va intra în vigoare abia din sezonul 2016/2017, astfel li s-a dat timp echipelor să câștige încă un an de activitate și deasemenea și fotbaliști pe care să se poată baza în viitor. Șoimii Pâncota, UTA Bătrâna Doamnă, ACS Berceni sau Academica Clinceni sunt cluburi fără o tradiție fotbalistică în spate și care se loveau de această problemă.

S-a luat decizia ca în cazul formațiilor care nu îndeplinesc această condiție să existe posibilitatea de a înscrie în raportul de arbitraj un număr redus de fotbaliști, adică 16 în loc de 18, dacă nu dețin niciunul dintre cei minim doi jucători formați la nivelul clubului.

Iată hotărârea votată în Comitetul de Urgență din 25 august 2015:

„1. Având în vedere solicitările cluburile participante în Campionatul național Liga a 2-a cu privire la faptul că acestea nu dețin în prezent jucători formați la nivelul clubului, dispune modificarea art. 19 alin. 15 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice astfel:

Pentru Campionatul Național „Liga a 2-a” cluburile participante au obligația de a înscrie în raportul de arbitraj următoarele categorii de fotbaliști profesioniști:

a) un număr minim de 4 jucători formați la nivel național (a se vedea art. 45, alineatul 7) începând cu sezonul 2015/2016;
b) un număr minim de 2 jucători formați la nivelul clubului (a se vedea art. 45, alineatul 7) începând cu sezonul 2016/2017;
c) un număr de maxim 2 jucători extracomunitari, cu respectarea următoarei condiții: […]>>

De asemenea aprobă introducerea art. 19 alin. 16 având următorul conținut:

În situația în care un club participant la Campionatul național Liga a 2-a nu deține în lot numărul minim de jucători ce îndeplinesc condițiile prevăzute de art. 19 alin. 15 numărul de jucători înscriși în raportul de arbitraj va fi redus în mod corespunzător. Locurile libere pot fi completate la următoarele jocuri cu jucători care îndeplinesc condițiile de eligibilitate.>>.

Măsuri speciale luate în privința medicilor echipelor

Tot marți, la FRF, s-a luat o hotărâre și în privința cluburilor din Liga 2 și 3 care nu au medici angajați permanent, dar și o decizie în privința legitimării lor în scopul de a lua loc pe banca de rezerve.

„8. În conformitate cu Hotărârea Comitetului Executiv din 20.08.2015 și având în vedere că majoritatea cluburilor din Liga a 3-a și Liga a 2-a nu au medici angajați permanent, aprobă completarea art. 27 alin. 5 din Regulamentul privind Statutul Antrenorului astfel:

Nerespectarea prevederilor de mai sus determină imposibilitatea persoanei respective de a ocupa un loc pe banca tehnică sau banca tehnică suplimentară.>>.

Articol și foto de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 26 Aug. 2015, 17:31 Special
Pe aceeași temă