Comânescu face precizări după ce i s-a respins candidatura la funcția de președinte a AJF Vâlcea

Marius ANGHEL 17 Feb. 2015, 11:05 Special
Comânescu face precizări după ce i s-a respins candidatura la funcția de președinte a AJF Vâlcea

Întrunit vineri, Comitetului Executiv al Asociației Județele de Fotbal Vâlcea a respins dosarul de candidatură la funcția de președinte depus de către arbitrul Adrian Comănescu. Astfel, fostul jucător al Chimiei, Constantin Pintilie (actualul șef al AJF) rămâne unicul candidat pentru postura de conducător și va primi un nou mandat pe 28 februarie, atunci când vor fi organizate alegerile.

Pentru cele două posturi de vicepreședinte al AJF au fost validate toate cele cinci candidaturi: Dumitru Drăgănescu (Forestierul Romani), Nicon Diaconeasa (CSC Orlești), Nicolae Chiriță (actual vicepreședinte), Grigore Tomoioagă (fost șef al Comisiei de Arbitri Vâlcea) și Daniel Demetrescu (arbitru și actual secretar al AJF).

Adrian Comânescu a făcut o serie de precizări după ce candidatura sa a fost respinsă:

„Referitor la Decizia Comitetului Executiv al AJF Vâlcea din data de 13.02.2015 prin care a fost respins dosarul de candidatură al Subsemnatului, precum și cu privire la declarațiile ulterioare ale domnului Constantin Pintilie, doresc să fac următoarele precizări:
1. Mi-am exprimat dorința de a candida la funcția de Președinte al AJF Vâlcea exclusiv din convingerea că pot aduce un nou mod de lucru și implicit numeroase beneficii activității fotbalistice din județul Vâlcea. Trebuie să recunoaștem cinstit că, în prezent, deși această zonă are un potențial fotbalistic deosebit, acest potențial nu este valorificat pe deplin.
2. Subliniez încă o dată că tot ceea ce am dorit a fost și este în continuare o competiție corectă între candidați, în limitele legii și ale statutului AJF, bazată pe proiecte de viitor și programe de candidatură concrete, iar membrii afiliați ai AJF Vâlcea să voteze candidatul pe care îl consideră cel mai nimerit să le reprezinte interesele.
3. Observ însă cu mâhnire că actuala conducere a AJF Vâlcea nu cunoaște nimic despre principiile de bază ale activității fotbalistice, respectiv  fair-play și concurență loială, singura preocupare concretă a acesteia fiind să îmi interzică prin orice mijloace să candidez la funcția de Președinte al AJF Vâlcea.
4. Declarațiile domnului Pintilie conform cărora am depus dovada îndeplinirii funcției de președinte la niște cluburi neafiliate dovedește ori reaua-credință a acestuia și dorința sa de a induce în eroare opinia publică, ori necunoașterea statutului organizației pe care o conduce, deoarece art. 36 pct. 3 lit. d nu face nici un fel de referire la structuri sportive afiliate la AJF Vâlcea ci face referire expresă la cluburi sportive cu activitate fotbal organizate conform Legii 69/2000. Mai mult decât atât explicații de genul „Juristul AJF nu a dat aviz favorabil dosarului lui Adrian Comănescu, pentru că nu îndeplinește condiția din statutul AJF impusă la articolul 36, punctul 3, litera D, să aibă minim 4 ani funcții de conducere. Nu scrie că perioada este cumulată, aceasta trebuie să fie continuă.” Nu pot fi avute în vedere tocmai pentru că în situația în care nu se specifică dacă perioada de 4 ani poate fi continuă sau cumulată nimeni nu poate face această distincție conform unui principiu de drept care prevede că unde legea nu distinge nici noi nu trebuie să distingem!
5. Chiar și modul în care a fost adoptată decizia Comitetului Executiv cu 3 voturi pentru, 1 împotrivă și 4 abțineri dovedește reaua-credință a conducerii AJF Vâlcea, deoarece din 8 membri prezenți la ședință votul a doar 3 membri nu înseamnă că respective decizie a întrunit cvorumul cerut de statut. Ba mai mult decât atât oricine poate observa că din cei 3 membri care au votat pentru respingerea dosarului meu doi dintre aceștia sunt direct interesați în această chestiune și implicit aveau obligația de a se abține de la vot, respectiv domnul Pintilie Constantin – contracandidatul meu și domnul Tudorica Ion-președinte al CJA Vâlcea și subaltern al domnului Pintilie în cadrul AJF Vâlcea.
6. În concluzie, las opinia publică să decidă cu privire la comportamentul și modul în care înțeleg să organizeze o așa-zisă competiție democratică cei care ar trebui să asigure respectarea și implementarea la nivelul județului Vâlcea a tuturor principiilor activității sportive în general și a activității fotbalistice în special.

De asemenea, în încheiere, vă rog să observați că astfel cum este redactat textul incriminat în prezent președintele FIFA sau UEFA, ori președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor nu ar putea candida la funcția de președinte al AJF Vâlcea. Se pune întrebarea: Oare persoanele anterior menționate nu ar avea destule cunoștințe despre managementul unei organizații sportive sau nu i-ar recomanda realizările profesionale pentru a candida la funcția de președinte al AJF Vâlcea?”

„Juristul AJF nu a dat aviz favorabil dosarului lui Adrian Comănescu pentru că nu îndeplinește condiția din statutul AJF impusă la articolul 36, punctul 3, litera D, să aibă minim 4 ani funcții de conducere. Nu scrie că perioada este cumulată, perioada trebuie să fie continuă. El a venit cu niște hârtii de la niște cluburi neafiliate. Nu eu am impus aceste reguli ca să împiedic candidatura lui Adrian Comănescu, aceste condiții sunt de mulți ani, din contră, acum sunt mai lejere, înainte era obligativitatea a 7 ani” a fost declarația dată de șeful AJF Vâlcea, Constantin Pintilie.

Adunarea Generală a AJF Vâlcea este programată pe data de 28 februarie, de la ora 11:00, la Casa Sindicatelor din Râmnicu Vâlcea. Membrii acesteia pot decide să accepte candidatura lui Adrian Comănescu.

Marius ANGHEL 17 Feb. 2015, 11:05 Special
Pe aceeași temă