Comănescu așteaptă răspunsul instanței în cazul candidaturii sale pentru șefia AJF Vâlcea: „Domnului Pintilie îi este frică de competiție, știe că va pierde”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 16 Feb. 2015, 11:13 Special

Comitetului Executiv al Asociației Județene de Fotbal Vâlcea a respins, vineri, dosarul de candidatură la funcția de președinte a arbitrului Adrian Comănescu, fapt care a inflamat spiritele în fotbalul județean.

Juristul AJF Vâlcea, Radu Sima, a considerat că cei nouă ani petrecuți de Comănescu la conducerea Direcției Județene pentru Tineret și Sport nu se încadrează la cerințele fișei postului pentru candidatură, care cere, conform articolului 26 punctul 3 din Statutul AJF Vâlcea, „minim patru ani în funcția de președinte, vicepreședinte, secretar general la AJF/LPF/FRF, membru al Comitetului/Biroului Executiv, președinte al unei comisii permanente din cadrul AJF/FRF/LPF sau președinte de club/asociație cu activitate de fotbal constituite după Legea 69/2000!”.

S-au abținut de la vot nu mai puțin de jumătate din totalul membrilor Comitetului Executiv al AJF: Nicon Diaconeasa (CSC Orlești), Dan Săraru (primar Șirineasa), Ion Spârleanu (primar Crețeni) și Dan Zguroiu (șef comisie tehnică).

Constantin Pintilie (actual șef AJF), Ion Tudorică (șef Comisie Arbitri) și Dumitru Drăgănescu (Forestierul Romani) au votat pentru respingerea dosarului lui Comănescu, iar Nicolae Chiriță (vice AJF) a fost singurul pentru validarea candidaturii arbitrului. Rămâne discutabil votul contra lui Comănescu, dat de către Constantin Pintilie, direct implicat în acest caz!

După ce a condus sâmbătă amicalul CSM Râmnicu Vâlcea – ACS Berceni, scor 2-1, Adrian Comănescu acuză că actualul șef al AJF, Constantin Pintilie, a fost în spatele acestei decizii și așteaptă o reacție din partea membrilor Adunării Generale, care se va întruni pe 28 februarie. „Ce a făcut AJF este un abuz, cum știți, eu am făcut, în urmă cu ceva timp, o petiție către Consiliul Național de Combatere a Discriminării, fiind prevăzător în privința membrilor Comitetului Executiv al AJF. Aștept un răspuns din partea Consiliului Național de Combatere a Discriminării, voi merge și în instanță, pentru a îmi câștiga un drept pe care îl am, dosarul este complet din toate punctele de vedere. Dacă aici a vrut domnul Pintilie să se ajungă, nu mai e treaba dânsului, instanța va decide dacă ce au făcut ei este sau nu legal. Adunarea Generală a AJF este în măsură să îmi aprobe participarea la vot pentru funcția de președinte, cu ocazia asta vom vedea care este realitatea, cine are mai multă susținere, cine este mai îndreptățit să ocupe acesată funcție, o va ocupa. Mi se pare lipsit de fair-play cum a procedat domnul Pintilie, evită o confruntare directă, îi este frică de competiție, pentru că știe că va pierde” a declarat Adrian Comănescu.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 16 Feb. 2015, 11:13 Special
Pe aceeași temă