Cine nu are bătrâni…

05 Jun. 2009, 20:00 Special

37, 36, 35, 34, 33, 32, 31…

Nu este o numărătoare inversă, ci vârsta pe care o au șapte dintre jucătorii de la Corbeanca. Restul din primul unsprezece sunt mai tinerei, căpitanul Cristian Dinu e născut în 1981, Conac în ’85, Anghel în ’86. Cât despre Ovidiu Zaharia la cei 20 de ani ai săi, ar putea fi copilul unuia dintre "bătrânii" lotului. Este drept că și de partea cealaltă, la Ștefănești, au existat câțiva veterani, cum ar fi Pădureț (35 de ani), Mitran (34 de ani) sau matusalemicul Nae (40 de ani!!) care încă mai joacă cu plăcere.

Trecând peste acest date statistice, Corbeanca a pornit cu șansa a doua în acest meci, deși în campionat a terminat pe locul al doilea, la un punct în spatele Domneștiului. Prezența lui Alexandru Tudor la centru a adus un plus de culoare meciului. Ferm în decizii, fără a ține cont că se joacă totuși în Liga a IV-a, cunoscutul arbitru internațional nu a avut probleme majore de rezolvat în acest meci.

Revenind la meci, ambele echipe au început prudent, dar treptat au început să riște mai mult. Cea mai importantă fază a primei reprize a reprezentat-o imensa ocazie a celor din Corbeanca din minutul 30. Efrem plonjează peste minge la un șut bine plasat, dar Mitran scoate incredibil din fața porții goale. Din păcate pentru Ștefănești, singurul jucător care a lăsat impresia că și-a dorit mai mult victoria a fost Romanescu. A driblat, a alergat pe tot flancul stâng, dar cu o floare nu se face primăvara.

Cei de la Corbeanca au sesizat acest lucru și ca atare au apăsat pe pedala de accelerație în a doua parte a reprizei secunde. Ce a ieșit? Un final de meci aprig, cu faze frumoase la ambele porți, însă cu mai multe ocazii clare la poarta lui Efrem. Elisei și Anghel au ratat de puțin desprinderea la 2-0, în timp ce la poarta lui Kaltenbek, jucătorii Ștefăneștiului s-au complicat mereu înainte de ultima pasă.

Superba acțiune a lui Apostol care a nimerit vinclul barelor cu un șut surprinzător de la 20 metri a fost avertismentul final primit de către Lindab. Golul plutea în aer și, în cele din urmă, Corbeanca marchează după o pătrundere a noului intrat Ivan, care trimite spre poartă, veteranul Mitran deviază în bară și de la 3-4 metri, alt nou intrat, Naom, duce scorul la 2-0.

De fapt aici se poate spune că s-a jucat meciul, la capitolul schimbări. Toți cei intrați în a doua repriză la Corbeanca au adus un plus major în jocul echipei supervizate de pe bancă de Gică Mihali. Naom, Apostol, Ivan și chiar și tânărul Snagoveanu au fost cu mult peste ceea ce au trimis în teren cei de la Ștefănești. Cei patru au fost la baza multor acțiuni ofensive, purtate în special pe cele două flancuri ale apărării adverse. De altfel, Naom a fost la un pas de 3-0 după nici două minute de la gol.

Pentru puțin timp, echipa lui Pădureț a sperat că poate întoarce soarta partidei, după ce micuțul Romanescu a înscris pentru 2-1. Au urmat câteva șarje pe stânga ale aceluiași jucător, culminând cu acea fază incredibilă din primul minut al prelungirilor, în care Romanescu a driblat TOT ce a întâlnit în cale, a pasat în careu la Bădilă și acesta a șutat pe lângă. Nici Corbeanca nu a stat cu mâinile în sân, noul intrat Snagoveanu dând naștere la două faze superbe, care ar fi putut însemna 3-1. Mai întâi o cursă pe stânga se încheie cu un șut centrare deviat de un adversar la o palmă de poartă, iar apoi Ivan nu reușește să valorifice excelenta centrare a lui Snagoveanu ratând din câțiva metri în ultimele secvențe ale meciului.

Per ansamblu, a fost o victorie mai mult decât meritată a celor din Corbeanca, într-un meci în care bătrânii echipei au contat mult în joc atât timp cât s-au aflat pe teren. Din nou, se adeverește că cine nu are bătrâni…

 

Articol scris de Mihai Andrieș

 

05 Jun. 2009, 20:00 Special
Pe aceeași temă