CF Brăila își anchetează jucătorii pentru a scăpa de acuzațiile de blat. „Deocamdată toți beneficiară de prezumția de nevinovăție”

Marius ANGHEL 15 Jun. 2015, 19:01 Special

Conducerea clubului CF Brăila face tot ce-i stă în putință pentru a scăpa de acuzațiile de blat care i-au fost aduse după ce numele echipei a apărut într-un raport al Federbet, o organizație non-profit a operatorilor de pariuri din Europa.

Aflat într-o situație financiară disperată, clubul de la Dunăre încearcă în această perioadă să obțină sprijin financiar de la Consiliul Local și cel Județean pentru a nu ajunge la desființare. Totuși, asocierea cu CF Brăila întârzie să se facă, deoarece oamenii politici se tem să nu aibă probleme cu legea dacă aprobă sume de bani și, mai nou, scot în față și aceste acuze de care echipa de fotbal este învinuită.

În această privință, conducătorii CF Brăila au emis un comunicat de presă în care anunță că a înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila o sesizare în care vor să se verifice datele din raportul Federbet, așteaptă răspuns de la organizația respectivă în privința expunerii pe care a întocmit-o și în care se regăsește și numele CF Brăila și au luat legătura cu Departamentul de Integritate și Antifraudă al FRF pentru a cere ajutorul de a nu mai fi asociați cu pariurile sportive.

Mai mult, CF Brăila anunță că are în curs de desfășurare o anchetă internă ce vizează jucătorii legitimați la club prin care „se încearcă să se afle dacă au existat tentative de abordare a jucătorilor de către terțe persoane, dacă li s-a propus și de către cine influențarea într-un fel sau altul a vreunui meci de fotbal la care CF Brăila a luat parte, în vederea obținerii de foloase materiale din pariuri sportive”.

Clubul cere sprijinul și încrederea suporterilor, dar și a autorităților locale.

Iată comunicatul conducerii CF Brăila:

Cererea către Departamentul de Integritate și Antifraudă al FRF:


 

Raportul Federbet a prezentat harta blaturilor din fotbalul continental în acest an, iar România este una dintre țările reprezentate în acest top rușinos. Organizația și-a schimbat felul în care prezintă raportul anual și se concentrează acum pe exemple concrete de meciuri trucate care servesc drept studiu de caz asupra modului în care se desfășoară blaturile. Meciurile trucate din țara noastră sunt prezentate în categoria „Noi tendințe” și au un numitor comun: echipa de ligă secundă Gloria Buzău. Mai apar totodată și numele echipelor Rapid CFR Suceava și CF Brăila.

CITEȘTE și: CF Brăila cere Departamentului de Integritate și Antifraudă al FRF să îi scape de acuzele de blat. „Nu a avut, nu are și nu va avea niciodată vreo legătură cu pariurile”

Salvarea CF Brăila e încă la faza de discuții. Conducătorii clubului s-au întâlnit cu primarul și președintele Consiliului Județean

România, pe harta blaturilor din 2015! Două rezultate din Liga 2 au fost oferite Europei ca studiu de caz

Marius ANGHEL 15 Jun. 2015, 19:01 Special
Pe aceeași temă