Campionatul Ligii 2 se reia la finalul săptămânii. Situația în care doar unele jocuri pot fi amânate. Vezi programul primei etape din 2017 și ce meciuri se vor vedea la TV

Marius ANGHEL 17 Feb. 2017, 18:54 Special

Campionatul Ligii 2 se va relua la data la care Federația Română de Fotbal a anunțat inițial, în ultimul weekend al lunii februarie, adică în fix o săptămână de zile. Deși unele cluburi ar fi dorit amânarea cu cel puțin o săptămână, federalii au decis că vremea din această perioadă permite ca jocurile din eșalonul secund să se desfășoare fără probleme, astfel că în ședința ce se va desfășura în zilele următoare la Cheile Grădiștei să nu aducă în discuție acest subiect. Există și posibilitatea amânării unor jocuri, însă numai în situații extreme.

„Nu cred că se va amâna. A fost o discuție, am avut-o și eu la rândul meu cu majoritatea colegilor. S-a optat pentru începerea sezonului pe 25 februarie și doar în situații izolate, dacă sunt probleme care să pună în pericol integritatea corporală a jucătorilor, doar acolo se discută despre amânare. Deci pe meci, nu global. Doar dacă e zăpadă, plouă cu gheață…”, a declarat, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu, unul dintre cei doi reprezentanți ai echipelor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.

Au mai rămas doar 16 echipe. Una singură va retrograda

Liga a 2-a va continua însă cu mai puține cluburi față de cum a încheiat anul 2016. CSM Râmnicu Vâlcea și Unirea Tărlungeni vor rămâne în scurt timp fără echipe de seniori, astfel că doar 16 cluburi vor mai activa în actuala ediție a eșalonului secund. Cu acestea două dispărute, plus Șoimii Pâncota și ACS Berceni, din Liga 2 va mai retrograda o singură echipă.

„16 cluburi am rămas, fără Tărlungeni și Vâlcea. Cu Vâlcea am avut o discuție și mi-a confirmat faptul că retrage echipa de seniori și vor participa în continuare la nivel de juniori A și B. Iar cei de la Tărlungeni mi-au confirmat că varianta pe care au avut-o în vedere privind salvarea situației pe care o traversează clubul a căzut în ultima clipă și în acest moment se află în imposibilitatea de a continua. Nu știu cine, dar mi-au spus că ar fi fost o variantă care ar fi resuscitat clubul. În alte părți nu sunt probleme deocamdată și sper nici să nu mai fie. Am avut discuții cu fiecare club în parte și mi-au confirmat prezența”, a mai spus Brașoveanu.

Cum CSM Râmnicu Vâlcea și Unirea Tărlungeni au apucat să joace în returul Ligii 2, adversarele acestor două echipe din restul meciurilor rămase de disputat în acest sezon vor câștiga la „masa verde”, 3-0. Astfel, primele cluburi care ar fi trebuit să le întâlnească în etapa a 22-a pe CSM și Unirea și să câștige fără să joace sunt CS Balotești, respectiv Metalul Reșița.

Șase meciuri în prima etapă din 2017. Trei sunt televizate

Altfel, prima etapă din 2017 se va desfășura pe durata a trei zile, începând de vineri, 24 februarie, până duminică, 26 februarie. Doar șase meciuri se vor mai disputa, trei dintre acestea urmând a fi televizate. Vineri, în nocturnă, CS Mioveni primește vizita Dunării Călărași, sâmbătă, de la ora 12:30, se joacă derby-ul FC Brașov – Olimpia Satu Mare, iar duminică, de la ora 11:00, are loc Dacia Unirea Brăila – UTA Bătrâna Doamnă. În rest, meciurile netelevizate, cele de la Clinceni, Sânmartin și Suceava, vor avea loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Programul etapei a 22-a:

24 februarie, ora 18:00
CS Mioveni – Dunărea Călărași – tv

25 februarie, ora 11:00
FC Academica Clinceni – CS Afumați
Luceafărul Oradea – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
Foresta Suceava – ASU Politehnica Timișoara

25 februarie, ora 12:30
FC Brașov – Olimpia Satu Mare – tv

26 februarie, ora 11:00
Dacia Unirea Brăila – UTA Bătrâna Doamnă – tv

Metalul Reșița – Unirea Tărlungeni 3-0. Nu se dispută
CSM Râmnicu Vâlcea – CS Balotești 0-3. Nu se dispută.
Juventus București stă, deoarece Șoimii Pâncota a fost exclusă în tur.
Chindia Târgoviște stă, deoarece ACS Berceni s-a retras în tur.

CITEȘTE și: Conducerea FRF și reprezentanții cluburilor din Liga 2 se întâlnesc în acest weekend la Cheile Grădiștei. Subiectele care vor fi puse în discuție

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 17 Feb. 2017, 18:54 Special
Pe aceeași temă