Conducerea FRF și reprezentanții cluburilor din Liga 2 s-au întâlnit în weekend la Cheile Grădiștei. Subiectele care au fost puse în discuție

Marius ANGHEL 17 Feb. 2017, 18:06 Special

Reluarea meciurilor din campionatul Ligii 2 se apropie cu pași repezi. A mai rămas o săptămână în care cluburile trebuie să se pună la punct, pe 24 februarie urmând să se desfășoare prima partidă a etapei a 22-a, una care se va întinde pe durata a trei zile.

Liga a 2-a va continua însă cu mai puține cluburi față de cum a încheiat anul 2016. CSM Râmnicu Vâlcea și Unirea Tărlungeni vor rămâne în scurt timp fără echipe de seniori, astfel că doar 16 cluburi vor mai activa în anticamera primei ligi. Conducătorii acestor 16 cluburi urmează să se întâlnească în acest weekend la Cheile Grădiștei, acolo unde va avea loc întâlnirea anuală de informare cu privire la unele aspecte strict legate de Liga a 2-a.

La invitația Federației Române de Fotbal, în perioada 17-18 februarie, în localitatea brașoveană, conducerea administrativă a FRF, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu, și cei 16 conducători ai cluburilor din Liga 2 se vor întâlni pentru a discuta despre viitorul campionatului în care activează.

„Vor fi prezenți toți cei 16 membrii afiliați la Liga a 2-a care mai participă în competiție. 16 am rămas, fără Tărlungeni și Vâlcea. Cu Vâlcea am avut o discuție și mi-a confirmat faptul că retrage echipa de seniori și vor participa în continuare la nivel de juniori A și B. Iar cei de la Tărlungeni mi-au confirmat că varianta pe care au avut-o în vedere privind salvarea situației pe care o traversează clubul a căzut în ultima clipă și în acest moment se află în imposibilitatea de a continua. Nu știu cine, dar mi-au spus că ar fi fost o variantă care ar fi resuscitat clubul. În alte părți nu sunt probleme deocamdată și sper nici să nu mai fie. Am avut discuții cu fiecare club în parte și mi-au confirmat prezența”, a declarat, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu, unul dintre cei doi reprezentanți ai echipelor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.

Președintele executiv al Daciei Unirea Brăila a spus și ceea ce se va discuta la Cheile Grădiștei. „Va fi o ședință care va duce la lămurirea unor aspecte care să așeze lucrurile pe un făgaș normal, astfel încât, în sezonul viitor, să nu mai avem surprize cu privire la retrageri, la neînceperi. Nu e normal să se întâmple așa ceva, pentru că toată lumea are de pierdut”, a spus Brașoveanu.

Printre subiectele care vor fi puse în discuție se numără:

  • Licențierea la Liga a 2-a. Discuții cu privire la implementarea sistemului de licențiere;
  • Reformarea campionatelor de juniori A și B, care vor avea un nou format din noul sezon;
  • Discuții cu privire la implementarea modului online de lucru și a facilităților care derivă din acest mod de lucru: legitimări, taxe, sancțiuni;
  • Modificări legislative cu privire la finanțarea asociaților fără scop patrimonial.

 

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 17 Feb. 2017, 18:06 Special
Pe aceeași temă