Camera Națională de (Ne)Soluționare a Litigiilor!

Mihai Andries 22 Nov. 2013, 09:31 Special
Camera Națională** de (Ne)Soluționare a Litigiilor!

Litigiul financiar dintre clubul prahovean Oțelul Larissa Dobrota și prim-divizionara Corona Brașov tinde să devină „roman”, ultimul episod fiind o mare eroare din partea comisiei Federației Române de Fotbal!

Mai precis, forul condus de Gabriel Manu a judecat memoriul depus de prahoveni, dând o soluție uluitoare!

La începutul lunii octombrie, juristul clubului prahovean din Liga C județeană – Oțelul Larissa – Bogdan Filcea, a depus la Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal un memoriu privind neîndeplinirea clauzelor contractuale de către prim-divizionara Corona Brașov.

Corona nu a achitat sumele prevăzute pentru transferul jucătorilor Mădălin Martac și George Alin Ștefan, (în total 80.000 de euro, plus TVA), virând în contul clubului prahovean doar echivalentul a 10.000 de euro! 

Asta deși în acordul dintre cele două părți, se specifica, la punctul 2.1 (vezi facsimil) faptul că plata banilor pentru transferurile jucătorilor Martac și Ștefan se va face „în totalitate”, mai precis, câte 40.000 de euro, în luna august 2013 „dacă Corona va juca în liga I”!

 

Adică banii trebuiau plătiți deja! Numai că, CNSL-ul a judecat ținând cont de… următorul punct (2.2) din acordul survenit în primăvară între cluburi (acord necesar pentru ca clubul brașovean să primească licența, necesară pentru liga I)! Astfel, forul condus de Manu a acordat două termene de plată, ca și cum Corona ar evolua în eșalonul secund (august 2013, jumătate din sume, mai 2014 – restul)!

Reprezentantul clubului prahovean, Adrian Teodorescu anunță că va face recurs la decizia CNSL și, în plus, va reclama membrii acestui for „cel mai probabil în penal, urmând să solicit și despăgubiri. A fost un caz judecat doar pe înscrisuri, fără audieri, dar să nu citești punctul 1 și să aplici punctul 2, total eronat, mi se pare o neglijență, ca să nu zic rea-voință. Nu vreau să leg aceste „Incidente” din cazul acesta de faptul că eu am un proces civil, pe rol, cu FRF-ul” – spune Teodorescu.

Hotărârea CNSL

 

Articol scris de Marian DIMA

Mihai Andries 22 Nov. 2013, 09:31 Special
Pe aceeași temă