Brănescu trăiește un vis frumos la Torino: Se poartă foarte bine cu jucătorii tineri

17 Feb. 2012, 13:23 Special
Brănescu trăiește un vis frumos la Torino:** Se poartă foarte bine cu jucătorii tineri

Fostul portar al divizionarei secunde CSM Vâlcea este fericit în Italia și se consideră foarte norocos că îmbracă tricoul unei echipe foarte mari, cum este Juventus Torino.

Fotbalul românesc produce talente pe „bandă rulantă”, însă nu toți cei cu har ajung să joace în fotbalul mare, din diverse motive. Fie n-au șansa să fie văzuți de cine trebuie și să primească sprijinul cuvenit, fie greșesc drumul spre antrenament și se opresc în vreun bar sau în alt loc care nu este propice performanței sportive. Dar sunt și excepții, iar un exemplu elocvent este Laurențiu Brănescu, care, deși nu a împlinit 18 ani, se bucură de atenția unui club foarte mare, Juventus Torino. Cu o statură impozantă, măsurând 1,92 m, dar și cu o agilitate surprinzătoare, „Lary”, așa cum îi zic prietenii, a avut evoluții strălucite la CSM Vâlcea, iar soarta i-a surâs, bianconerii transferându-l de la Vâlcea, pentru 450.000 de euro, plus alte bonusuri la revânzare. Acum, la un an de la uriașul salt, Laurențiu Brănescu a vorbit despre viața sa din Italia și despre întreaga activitate de la Juventus.

„În ianuarie s-a împlinit un an de când sunt la Juve și sunt foarte fericit aici. M-am adaptat repede, iar limba am învățat-o destul de bine, întrucât în fiecare zi particip la cursurile susținute de o profesoară angajată de club. Locuiesc în hotelul clubului. Când am venit, am hotărât împreună cu impresarul meu, Cristi Buturugă, că e mai bine pentru mine să stau împreună cu ceilalți coechipieri. Colegul meu de cameră este ghanez, îl cheamă Chipsah Raman, și este mijlocaș central. Mai este un jucător român la Juventus, Sorin Lovin, un fundaș central din Galați, născut în 1997. Mă înțeleg bine și cu el”, a spus „Lary”, recunoscând că sunt momente când îi este dor de acasă.

„Mă simt foarte bine aici, îmi place în Italia, dar uneori îmi lipsește familia, mi-e dor de acasă. Dar când te gândești unde ești și ce vrei să faci, treci repede peste tot și o iei de la capăt… Cu familia vorbesc în fiecare zi, cu ajutorul rețelelor de socializare. La fel și cu prietenii cei mai apropiați, cu care îmi petreceam și îmi petrec timpul când vin acasă”, a completat Brănescu.

Fascinat de stadion și de fani

Că Juventus așteaptă cu interes ca Brănescu să „crească” mai repede ca să-l poată folosi în „bătăliile” interne și internaționale o dovedește și includerea sa în lotul lărgit al unor partide de campionat și din Cupă. Laurențiu Brănescu a caracterizat drept „ceva unic” primul contact cu cocheta arenă a juventinilor (41.000 de locuri) și cu ultrașii bianconeri. „Prima dată când am mers pe «Juventus Arena» a fost chiar la inaugurare. A fost ceva unic, atunci am realizat la ce club am ajuns. Când pe lângă mine treceau fotbaliști de legendă, cum ar fi Zidane, Edgar Davis, Dino Zoff, Pavel Nedved, Boniperti, care au făcut istorie pentru Juve, eram foarte mândru… Apoi a venit meciul cu Genoa, când am fost inclus pentru prima dată în lotul lărgit pentru o partidă de Serie A. Am ieșit la încălzire, iar suporterii creau o atmosferă superbă… Au mai urmat Fiorentina, Bologna și AS Roma. Cu AS Roma, în Cupa Italiei, a fost extraordinar, la golul lui Del Piero parcă a erupt stadionul, a fost o bucurie de nedescris. Colegii de la prima echipă sunt extraordinari, se poartă foarte bine cu jucătorii tineri, care vin de la Primavera. Niciodată nu am auzit pe cineva să strige la un junior, să îl înjure, tot timpul te încurajează! Iar pe mister Antonio Conte îl știe toată lumea, nu are nevoie de prezentări. E un profesionist desăvârșit”, a punctat portarul oltean, care concurează pentru un loc la echipa mare cu nume consacrate, cum ar fi Gianluigi Buffon, Alexander Manninger și Marco Storari.

„Suporterii sunt nebuni după echipă”

Întrebat care este atmosfera la Primavera, echipa a doua a clubului, Brănescu a precizat că totul este perfect. În plus, și suporterii sunt alături de „speranțele” clubului, le susțin. „Fanii vin mereu la meciurile noastre, mai ales la cele importante, cu Fiorentina, Sampdoria, Genoa, Torino, Inter, AS Roma! Când ieși pe stradă sunt mulți suporteri care te recunosc, chiar dacă ești un jucător de la Primavera. Aici, suporterii sunt nebuni după echipă, este foarte frumos, mulți trăiesc pentru Juve. Antrenorul meu de la Primavera este Marco Baroni, fostul fotbalist al Fiorentinei, Napoli, AS Roma. E un tip OK, e foarte apropiat de noi. Cu colegii mă înțeleg foarte bine, nu sunt probleme deloc, suntem un grup foarte unit. Ieșim de foarte multe ori împreună în oraș, la restaurant, la cinema, petrecem mult timp împreună și asta ne ajută, ca echipă. Cel mai bun prieten este colegul meu de cameră, iar la echipa mare mă înțeleg cel mai bine cu olandezul Eljero Elia. La Juventus, și cel mai mic copil care intră pe poarta academiei este respectat și primit foarte bine, ceea ce dă o notă bună pentru club”, a spus tânărul portar oltean, care are o concurență serioasă la Primavera din partea lui Federico Gagliardini, Manfredi Sclopis și Simon Sluga.

„Comparativ cu România, condițiile sunt foarte bune”

Vorbind despre baza sportivă și facilitățile de care beneficiază Primavera, Laurențiu Brănescu a mărturisit că juniorilor nu le lipsește absolut nimic, punctând, totodată, că este o diferență foarte mare față de ce oferă orice club din România. „Comparativ cu România, condițiile sunt foarte bune. Baza de antrenament este nouă și este cea mai tare din Italia. Avem absolut totul, începând de la terenurile de antrenament și terminând cu sala de forță, saună etc. Ultimul jucător venit la echipă, un olandez de la Ajax Amsterdam, spunea că în Olanda nu au condițiile de aici. Ai totul la dispoziție și lucrezi cu oameni specializați, deci viitorul depinde de tine. De aceea eu mă pregătesc cum pot mai bine și sper să debutez cât mai rapid la echipa mare”, a încheiat Laurențiu Brănescu.

Laurențiu Brănescu

S-a născut pe 30 martie 1994, la Râmnicu Vâlcea, și a evoluat pentru formația locală, CSM, din 2004. A debutat în Liga a II-a pe 10 noiembrie 2009 (la vârsta de 15 ani) într-un meci cu Arieșul Turda, câștigat de olteni cu 5-1. În ianuarie 2009 a debutat pentru naționala României sub 15 ani, într-un meci cu SUA, iar anul trecut a jucat câteva partide amicale și cu reprezentativa sub 17 ani. A fost transferat de Juventus Torino pentru 450.000 de euro, dar CSM Vâlcea va mai primi din bonusuri aproximativ 850.000 de euro.

Sursa: GdS

17 Feb. 2012, 13:23 Special
Pe aceeași temă